Şehir Tiyatrosu'nda Prömiyer Heyecanı
Yeni yılın ilk günlerinde bir klasikle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' adlı oyunla Bursalılara nostaljik ve eğlenceli saatler yaşatacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' adlı yeni oyununun prömiyeri, 7 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak. Yönetmen Ertan Akman, cuma günü ilk gösterimi yapılacak olan oyunun heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Akman, gerek özenle hazırlanan dekoru, gerekse oyuncuların kostümleriyle gözlere hitap edecek olan oyunla ilgili olarak, "Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 1927 yılında yazdığı oyun, Ayşegül Çelik Şahin'in sahneye uyarlamasından sonra, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yorumuyla sahneleniyor. Bursa'da nostaljik bir atmosfer yaşatacak olan oyunu vodvil tarzında, toplumsal meseleleri mizahi bir açıdan ele alarak seyirciyle buluşturacağız" diye konuştu.
Oyun, geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının hayatını komik bir dille gözler önüne seriyor. Dekoru Tayfun Çebi'ye, kostümleri de Funda Çebi'ye ait olan oyun, Şehir Tiyatrosu'nun diğer oyunlarıyla dönüşümlü olarak her hafta perşembe ve cuma günleri saat 20.30'da, cumartesi günleri de saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.
