ODTÜ'deki izinsiz öğrenci yürüyüşüne polis müdahale etti

ODTÜ'de Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nden öğrencilerin de katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'ne izinsiz düzenlenmek istenen öğrenci yürüyüşü'ne po

ODTÜ'de Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nden öğrencilerin de katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'ne izinsiz düzenlenmek istenen öğrenci yürüyüşü'ne polis müdahale etti. ODTÜ giriş kapısında toplanan yaklaşık 500 kadar üniversite öğrencisi, parti merkezine yürüyüş düzenlemek üzere harekete geçti. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde, yürüyüşün yasal olmadığı hatırlatılarak öğrenciler uyarıldı.

Kampüs içinde toplanan öğrenciler, polisin tüm uyarılarına rağmen yürüyüşe geçince güvenlik güçleri panzerlerden tazyikli su tutarak grupları dağıtmak istedi. Ancak polise direnen göstericiler, barikat kurarak ve ellerine geçirdikleri malzemelerle kalkan oluşturarak yürüyüşlerini sürdürmek istedi. Gözyaşartıcı gaz ve tazyikli sudan etkilenerek geri çekilmek zorunda kalan göstericiler, polise taş atarak karşılık verdi. Güvenlik güçleri de atılan taşlardan nasibini aldı.

Bu arada olay yerine gelen daha önce de Tekel eyleminde göze çarpan CHP Milletvekili Çetin Soysal öğrencileri yatıştırmak istedi ancak bunda başarılı olamadı. Soysal'a 'Faşist CHP üniversiteden çık' diye tepki gösteren öğrenciler eylemlerini sürdürmek istedi. Bazı basın mensuplarının da yaralandığı olaylarda, grupların kısmen dağılmasıyla ODTÜ kampüsünde olaylar biraz olsun yatıştı.