Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş Bankası arasındaki promosyon anlaşması iptal edildi

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İş Bankası ile yaptığı promosyon anlaşması sonradan bir başka bankanın yüksek teklif vermesi üzerine iptal edild

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İş Bankası ile yaptığı promosyon anlaşması sonradan bir başka bankanın yüksek teklif vermesi üzerine iptal edildi. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bir haftadan beri sendikalar arasında tartışma konusu olan promosyon anlaşması konusunda yazılı açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve öğretmenlerine yönelik promosyon görüşmelerinin iki müdür yardımcısı ve yetkili sendika tarafından titizlikle, adil ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Oğuz, bütün bankalara ne kadar teklif vereceklernin resmi yazı ile bildirildiğini bu tekliflerin içinde en yükseğini İş Bankası'nın verdiğini bildirdi.

Teklifin bitim süresi ve komisyon kararından sonra bir başka bankanın yeniden daha yüksek teklif vermek istediğini açıklayan Oğuz, "Ancak adil olmayacağı düşüncesi ile komisyonca kabul edilmemiştir. Resmi yazı ile bankanın kendisine bildirilmiştir. Komisyon kararından sonra yeni teklif duyumları alınmış, gerek Sayın Valimize gerekse Müdürlüğümüze daha yüksek teklif verileceği bildirilmiştir." dedi.

Oğuz, konunun Denizli Valisi Yavuz Erkmen'le değerlendirildiğini promosyon anlaşmasının ihale yasasına tabi olmadığına karar verilmesi üzerine kurumun menfaati gereği yeniden promosyon çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Müdür Oğuz'un açıklaması özetle şöyle: "Hiçbir şekilde yetkili sendikaya atıfta bulunarak sendika üzerinden kurumumuzun yıpratılmasına müsaade edilmeyecektir. Çalışanlarımızın gerek menfaati, gerekse onların lehinde olacak her türlü kararda onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu şekilde kamuoyuna basın aracılığı ile yanlış bilgiler verenleri nefret ve esefle kurumum adına kınıyorum."

Öte yandan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, anlaşamaya imza koyan yetkili sendika Türk Eğitim-Sen'e eleştirilerde bulundu. Sert, yaptığı yazı açıklamada Türk Eğitim-Sen'in yetkili sendika sıfatını taşıyamadığını öne sürdü. Sert şunları kaydetti: "Sorumluluğunun ağırlığının altında ezilen malum sendika, anlaşmayı yeterli bulmuş, imzalamada sakınca görmemiş iken, bizim dik duruşumuzdan sonra anlaşmanın iptal edileceği duyumunu alarak üyelerine 'Promosyon anlaşmasının şartlarının ve ekonomik meblağının iyileştirilmesi için çabalarımız devam ediyor.' diyerek mesaj atmış, attıkları imzanın ne kadar yanlış olduğunu kabul etmişlerdir. Anlaşmanın daha imzası kurumadan basın açıklamalarındaki sözlerini unutarak; kıvrakça bir manevrayla U dönüşü yapmışlardır. Ancak burada şöyle bir çıkmaz var, imzalanırken etkili olamayanlar, imzalandıktan sonra nasıl etkili olacakta, nasıl iyileştirme yapacak? Madem gücün iyileştirmeye yetiyordu da imzalarken niye iyileştirmedin diye sorulmaz mı?"