Yeni Yılın İlk Bebeğine Hayrunnisa Gül İsmi

Konya'nın Hüyük ilçesinde dünyaya gelen 2011 yılının ilk bebeğine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün adı ve soyadı verildi.

Yeni Yılın İlk Bebeğine Hayrunnisa Gül İsmi
Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesinde ikamet eden Bülent-Emel Uysal çiftinin Hüyük Devlet Hastanesi'nde sezaryenle gerçekleşen doğum sonrası bir kız çocukları dünyaya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak üçüncü çocuğu dünyaya getirdiğini belirten anne Emel Uysal, "Çocuğumuzun Hüyük'te 2011 yılının ilk bebeği olduğu için de çok mutluyuz. Doktorumuzdan ve herkesten Allah razı olsun" diye konuştu. Anne Uysal, bir kız ve erkek evladına daha sahip olduğunu belirtirken, üçüncü çocuğun
cinsiyetinin kendileri için çok önemli olmadığını belirterek, "Başbakanımızın çağrısına uyarak üçüncü çocuğu istedik. İsmini de güzel ve Cumhurbaşkanımızın eşinin ismi olduğu için koyduk" dedi.
Baba Bülent Uysal ise belde merkezinde lokantacılık mesleğini icra ederken ekonomik sıkıntılardan dolayı iş yerinin kapısına kilit vurmak zorunda kaldığını, bu açıdan 2011 yılının kendisi için üzücü geldiğini söyledi.
Yeni yılın bundan sonraki günlerinin kendileri için daha iyi olmasını ümit ettiklerini dile getiren Uysal, "Hüyük'te 2011 yılının ilk bebeğini eşimin dünyaya getirmesinden dolayı çok mutluyum. Gördüğünüz gibi ortam her şeyi anlatıyor" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM'DAN HAYRUNNİSA GÜL'E ALTIN
Yeni yılın ilk bebeğine güzel bir isim koyması için aile olarak Hüyük İlçe Kaymakamı Ferhat Atar'a bu konuda yetki verdiklerini anlatan baba Uysal, "Kaymakamımız ve Kıreli Belediye Başkanımız Ali Mermer'in uygun gördüğü Hayrunnisa Gül ismini kabul ettik. Allah ismiyle yaşatsın inşallah. Cumhurbaşkanımız ve eşine de zaten ayrı bir sevgi ve sempatimiz var. Buradan kendilerine mesajımız; Allah yerlerini daim etsin, çünkü onların iyiliklerini görüyoruz çoğu zaman. Sigortamız olmadığı halde, burada
sağolsunlar bize yardımcı oluyorlar. Çocuklarımızın 18 yaşına kadar bakım ve ücretini Kaymakamlığımız karşılıyor" diye konuştu.
Hüyük Kaymakamı Ferhat Atar ise Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadık Sefer, Kıreli Belde Belediye Başkanı Ali Mermer, Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve İlçe Müftüsü Süleyman Narol ile bazı daire amirleriyle birlikte ziyaret ettiği aileye yeni yılın ilk bebeğinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Minik Hayrunnisa Gül Uysal'a bir altın takan ve çeşitli hediyeler takdim eden Kaymakam Atar, "2011 yılında ilçemizde doğan ilk çocuk. Onun için ailesine hayırlı olsuna geldik. Hem ilçemize hem
milletimize hayırlı olsun. Bu amaçla buradayız. Aile, isim koyma konusunda yetkiyi bize verdi. Biz de Cumhurbaşkanımızın eşinin adını ve soyadını bebeğe verdik. İnşallah vatanımıza, milletimize ve Hüyük ilçemize hayırlı olur" dedi.
Hüyük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr .Sadık Sefer ise 2011 yılının ilk günlerinde hastanelerinde sezaryenle yapılan doğum sonrası "çok güzel ve tatlı" bir bebeğin dünyaya geldiğini belirterek aileyi kutladı. Dr. Sefer, "Allah analı babalı büyütsün. İnşallah devletimize, milletimize hayırlı uğurlu evlat olarak yetişir" şeklinde temennide bulundu.
Ziyarete eşlik eden Hüyük İlçe Müftüsü Süleyman Narol ise minik Hayrunnisa Gül'ü kucağına aldı ve isim vermek üzere kulağına ezan okudu. Hayrunnisa Gül isminin 'kadınların hayırlısı' demek olduğunu belirten Müftü Narol, "Adın Hayrünnisa Gül, hayırlı ve uğurlu bir evlat olursun inşallah. Allah sağlık, afiyet ve iman içerisinde hayırlı bir uzun ömür nasip etsin" şeklinde dua etti.