Türk ve Arap öğrencilere farklı günlerde bayram izni geliyor

Belçika'nın Flaman Bölgesi Eğitim Bakanı Pascal Desmet, Türk ve Arap öğrencilerin farklı günlerde bayram izni kullanmalarında bir sakınca görmediğini

Belçika'nın Flaman Bölgesi Eğitim Bakanı Pascal Desmet, Türk ve Arap öğrencilerin farklı günlerde bayram izni kullanmalarında bir sakınca görmediğini açıkladı

Ülkedeki en büyük Müslüman grubu oluşturan Faslı ve Türklerin zaman zaman farklı günlerde Kurban ve Ramazan Bayramı'nı kutlamaları Belçikalı makamların da kafasını karıştırıyor. Flaman Hükümeti'nin 1997 yılında aldığı bir kararla öğrenciler kendi dini bayramlarında bir gün evde kalma hakkına sahip. Türk ve Arap öğrencilerin farklı günlerde izinli olmak istemeleri ise okul idarecilerini zor durumda bırakıyordu.Türk asıllı Milletvekili Fatma Pehlivan, Flaman Eğitim Bakanı Pascal Desmet'e yönelttiği bir soru ile konuyu Flaman Parlamentosu'na taşıdı.

Flaman Eğitim Bakanı Pascal Desmet, tek gün şartına bağlı kalmak koşuluyla farklı günlerde farklı dini grup mensubu öğrencilerin evde bayramlarını kutlayabileceklerini kaydetti. En kısa zamanda okul idarelerin tamamına gerekli düzenlemeyi yapmaları için yazılı talimat vereceklerini belirten Desmet, bu yaklaşımı ile aynı partiden olan Fatma Pehlivan'ın isteği doğrultusunda karar vermiş oldu.

Flaman Sosyalist Parti (spa) üyesi olan Fatma Pehlivan, şimdiye kadar dini bayramların Müslüman Temsil Kurumu (Executif) tarafından tespit edildiğini ve bu kurumun da Arapların talepleri doğrultusunda karar verdiğine dikkat çekerek, ikinci büyük Müslüman azınlık olan Türk toplumunun mağdur edildiğini savunuyordu. Özellikle Türkler için 'bayram' olmayan günlerde öğrencilerin izinli sayıldığı sorunu üzerine duran Pehlivan, Flaman Eğitim Bakanı'nın yaklaşımı ile bu sorunun artık ortadan kalktığına işaret etti.