Özbağ'dan Gelen Ana İsale Hattı Onarılıyor

Kırşehir'in içme suyunun yüzde 70'ini karşılayan, Özbağ'dan gelen ana isale hattı, su kaçaklarının önlenmesi amacıyla onarılmaya başlandı.

Özbağ'dan Gelen Ana İsale Hattı Onarılıyor
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çalışmaların bir haftada tamamlanacağını söyledi. Bahçeci, Özbağ'dan şehir merkezine su sağlayan 17 kilometre uzunluğundaki 800'lük çelik su boru hattında yıllar içinde meydana gelen çürümeler nedeniyle kaçak olayının yaşandığını belirterek, kaçak su oranı fazla olan ana isale hattı üzerindeki yaklaşık 300 metrelik bir kısmın onarımına başlandığını kaydetti.
1986 yılında yapılan ana isale hattındaki sorunların geçici tadilatlarla çözülmediğini kaydeden Bahçeci, "Kırşehir'in yüzde 70 oranında içme suyunu karşılayan ana isale hattının Destek Hizmetleri Müdürlüğü civarında 10 yıldan beri su kaçağı vardı. Daha önce de birkaç defa kaçağın giderilmesi yönünde girişimlerde bulunulmuş, ancak bu arıza bir türlü çözülememişti. Bu hatta yüzde 50 ila yüzde 60 civarında su kaçağı var. Bu kaçağı önlemek için 300'lük korige borudan 3 adet deşarj hattı yaptık. Buna rağmen bu bölgede çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıları çözmek içinde belediye ekiplerimiz kendi imkanları ile bir haftalık çalışma başlattı. Bu çalışma ile harcadığımız masrafı, bu hat onarıldıktan sonra 1 ay içerisinde amorti etmiş olacağız" dedi.
Hat üzerinde 10 yıldır var olan su kaçağının hem belediyeye hem de vatandaşlara büyük külfetler getirdiğini hatırlatan Bahçeci, İller Bankası aracılığıyla Dünya Bankası ile imzaladıkları protokol çerçevesinde yakın zamanda şehrin ana isale hattını yenileyeceklerini de sözlerine ekledi.