Milas Ziraart Odası Meclisi 2011'in İlk Toplantısını Yaptı

Milas Ziraat Odası 2011'in ilk meclis toplantısını yaptı. Toplantıda, 2010 yılı değerlendirilirken, 2011'den beklentiler açıklandı.

Milas Ziraart Odası Meclisi 2011'in İlk Toplantısını Yaptı
Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Ziraat Odası Meclis Başkanı Halis Şahin'in de katıldığı toplantıda ilk olarak geçtiğimiz günlerde Çallı köyünde yaşanan hortum felaketi nedeniyle zarar gören çiftçilere yardım yapılması konusu görüşüldü.
Yapılan oylama sonucu felaketten en çok zararı gören Hatice Zorlu, Mehmet Zorlu ve Mevlüt Zorlu'ya meclisin uygun gördüğü miktarda yardım yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Milas'a bağlı Çamköy'de yaşayan ve evindeki yangın nedeniyle büyük maddi kayba uğrayan Süleyman Kara'ya 2 bin TL yardım yapılması oy çokluğuyla kararlaştırıldı.
Gündem maddelerinin okunmasının ardından 2010 yılını çiftçi gözüyle değerlendiren Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuğun altın yılını yaşadığını aktardı.
PAMUK EN GÖZDE BİTKİ
Milas'ta 2009 yılında 2 bin 500 dekar alan olan pamuk ekili alanların, 2010 yılında 3 kat artarak 7 bin 500 dekara çıktığını sözlerine ekleyen Atıcı, bu gelişmenin pamuk üreticilerini sevindirdiğini anlattı. Pamuk eken çiftçinin ücret olarak tatmin olduğunu kaydeden Atıcı, 2011 yılının da pamuk için altın yıl olacağını düşündüklerini söyledi.
Atıcı, hükümetten üreticilere verilen destekleme prim miktarlarının artmasını isterken, özellikle zeytin üreticilerinin 2010 ve 2011 yıllarında ciddi sorunlar yaşadığını, yaşamaya devam edeceğini ifade etti.
Toplantıda söz alan MİZO Meclis Başkanı Halis Şahin, balık üreticilerinin açığa çıktıktan sonra yaşadığı sorunları dile getirirken, MİZO Selimiye Temsilcisi Harun Güneş de et ithalatı nedeniyle, aile işletmelerinin zor günler geçirdiğini belirtti.
MİZO'nun 2011 ilk meclis toplantısı diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle son buldu.