Başkaban Erdoğan: Milletimize hayal kırıklığı yaşatmadık

AK Parti grup toplantısı yapıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Tayyip Erdoğan neler söyledi. İşte Ak parti grup toplantısı. Başkaban Erdoğan: 'Milletimize hayal kırıklığı yaşatmadık' dedi.

Başkaban Erdoğan: Milletimize hayal kırıklığı yaşatmadık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "iki dil ve özerklik" taleplerini gündemde tutan BDP’ye yine çok sert yüklendi. Erdoğan, "Görüyoruz ki anneler birilerinin umurunda değil onlar seçimleri umursuyor, babalar gençler birilerinin umurunda değil, onlar gözlerini seçim sandıklarına dikmiş, kardeşlik birilerinin hiç umurunda değil, onlar istismardan medet umuyor. Son haftalarda BDP’nin, asıl niyeti şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ortaya çıkmıştır. BDP sorunun çözümünden de hazzetmiyor bunu kabullenmiyor. Çünkü; sorun çözüldüğünde oy noktasında, sorun çözüldükçe istismar alanlarının kaybolduğunu görüp sorunun çözülmemesi için elinden gelen kışkırtmayı ortaya koyuyor" dedi.

Erdoğan Meclis’te AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmasına yeni yıl dilekleriyle başladı.

Erdoğan, BDP’nin, gündeme getirdiği iki dil ve özerklik tartışmalarına bir kez daha grup toplantısında yanıt verdi.

Erdoğan, BDP’yi en son Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde yer alan açıklamaları hatırlatarak yüklendi. Erdoğan, "MGK bildirisi, birilerini çok rahatsız etmiş. Ne kadar rahatsız ederlerse etsin biz Afyon’dan çıkarken ‘etnik milliyetçilik bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yapmayacağız’ dedik" diye konuştu.

Etnik milliyetçilik yapmayacaklarının altını bir kez daha çizen Başbakan Erdoğan, "Batı neye sahipse Doğu Güneydoğu da aynı imkanlara sahip olacak. Şu anda güneydoğuyla ilgili olarak eleştiri yapanlar çıksınlar da bunu konuşsunlar. Takıldıkları birkaç konu var çıkın bunları da konuşun kültür diyorlar kültürde yaptığımız değişimleri konuşmuyorlar" diye konuştu.

MİLLETİMİZE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMADIK

2011 Yılına ekonomi cephesine göre sevindirici haberlerle giriyoruz başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ekonomi de ciddi sıkıntılar yaşarken biz Türkiye olarak küresel krizi gündemimizden çıkararak emin adımlarla yürüyoruz. 2011 Yılı ve sonrasında hedeflerimizden taviz vermeden tedbirleri elden bırakmadan yolumuza devam edecek ve 2023 hedeflerimize adım adım yaklaşmış olacağız biz bu millete hayal kırıklığı yaşatmadık yaşatmak istemiyoruz. Biz sabun köpüğü gibi geçip giden başarılarla övünmek istemiyoruz adımımızı sağlam atıyoruz ve kalıcı seviyelere ulaşıp o seviyelerden yukarı çıkmak istiyoruz. Sadece kendi iktidar zamanlarını hesaplayan kişiler bu millete çok ağır faturalar ödettiler Türkiye'nin taşıyacağından çok daha ağır vaatlerle milletin önüne gelip siyaset sahnesinden çekilip gittiler. Karşılıksız paralar bastılar ve bunları yaparken hiç bir şey düşünmediler işte onun için 1 rakamının yanında ki 6 sıfır macerası kolay bir macera değildir. Bunu sorması lazım herkesin karşılığı olmayan bir milyoner bununla aldattılar bizleri ve yıllarca bununla aldandık onun için 3 haneli enflasyonlar gördü bu ülke bunlar bizim cebimizde ne var ne yok götürüyorlar. Onun için çarşıda satın alabileceğin hiç bir şey kalmamıştı. İşte AK Parti iktidarının farkı bu, asla bir seçim ekonomisi yapmayan partiyiz biz 2016 seçimlerine yönelik 4 yıllık bir partide değiliz 2023'te ne yapabiliriz bunu düşünen bir partiyiz. Bunları sizlere inşallah peyderpey açıklayacağız, seçim beyannamemiz de bunları göreceksiniz. Size bir harita söyleyeceğim bu harita 8 Yılda Türkiye nereden nereye geldi gösterecektir. Bu harita 2002 öncesi bölünmüş yollar.