300 Yataklı Hastane Kaderine Terk Edildi

 Kastamonu‘nun Daday ilçesinde 57 yıl önce İsviçre‘deki bir hastaneden ilham alınarak yapıldığı bildirilen 300 yataklı Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 4 yıldır atıl halde bekliyor.

İçerisinde tıbbi malzemelerin yanı sıra tiyatro salonu ve sosyal tesislerin bulunduğu hastanenin yeniden hizmete girmesi için Hacettepe Üniversitesi bağlı Kastamonu Tıp Fakültesinin tamamlanması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığınca 1954 yılında İstanbul‘daki Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Merkezi‘nin yükünü azaltmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, İsviçreli uzmanların Daday‘da yaptıkları inceleme sonucunda inşa edilen Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, kaderine terk edilmiş durumda.

Mimarisi İsviçre‘deki bir hastaneden ilham alınarak ormanlık alana yapılan 300 yataklı hastane, 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu bünyesinden Sağlık Bakanlığına devredildi.

İçerisinde lojmanları, oyun parkları, hastalar için yürüyüş parkuru, tiyatro salonu ve çeşitli sosyal tesislerinde bulunduğu hastane, 2007 yılında hasta sayısındaki düşüş nedeniyle kapanırken, 2009 yılında Geriatri Merkezi‘ne dönüştürülmesi için Hacettepe Üniversitesi‘ne devredildi.

-GERİATRİ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK-

Kaynak: AA