İngiliz Profesörden İhlas Koleji'ne Övgü

University of Art London'da Eğitim Araştırmaları Departmanı direktörü olan Prof. Anne Bamford Türkiye'ye yaptığı ziyarette İhlas Koleji'nde çeşitli incelemelerde bulundu.

Sanat eğitimi, görsel iletişim ve eğitim teknolojileri konularında yaptığı araştırmalarla uluslar arası bir üne kavuşan Prof. Bamford, İhlas Koleji'nin sahip olduğu imkanlarla model okul olduğunu vurguladı.
İhlas Koleji'nin eğitim sistemi hakkında görüşlerini aktaran Prof. Anne Bamford İngiltere'de de böyle okullara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. "İhlas Koleji'nin eğitim sisteminde hem disiplin hem de sevgi ortamı birlikte sağlanıyor."diyen Prof. Bamford, İngiliz eğitim sisteminin bu ortamı okullarda sağlamak için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.
İngiliz hükümetinin okulları özelleştirmek için yapmış olduğu çalışmalara dikkat çeken Bamford, "İngiliz hükümeti devlet okullarının bir kısmını özelleştirmeye çalışıyor. Eğer İhlas Koleji bu eğitim modeli ile bir alternatif oluşturabilirse, kendisini iyi ifade edebilirse İngiltere'de açacağı okulun anında dolacağına dair hiçbir şüphem yok" dedi.
Türkiye'de öğrenci velilerinin profillerini ve düşüncelerini de yakından görme şansınsa sahip olan Prof. Bamford, Türk velilerin önceliklerinin farklı olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de öğrenci velileri okulların vereceği eğitimden önce, çocuklarının ahlaki ve sosyal gelişimlerini ön planda tutuyorlar. İhlas Koleji'de velilerin bu beklentilerini yerine getiren son derece başarılı bir eğitim kurumu" dedi.
"İngiltere'de yaptığım gözlemlerde velilerin, çocuklarının ahlaki ve sosyal gelişiminde okullardan beklentilerinin de bu yönde olduğunu gördüm. Fakat bunu İngiltere'de başarabilen okul sayısı son derece az."diyen Prof. Bamford, İhlas Koleji'nin sunmakta olduğu eğitim sisteminin yurtdışında da başarılı olacağına inandığını söyledi.
Danimarka, Hollanda, Belçika ve Avustralya'daki eğitim sistemlerini incelemiş ve bu ülkelerdeki eğitim bakanlıkları için yaptığı çalışmalarla bu ülkelerdeki eğitim sisteminin gelişmesini sağlayan Prof. Anne Bamford, UNESCO adına yaptığı "The Wow Factor" isimli ünlü araştırmasında eğitimde sanat etkinliklerinin önemini vurgulamıştır.
Profesör Anne Bamford 2002 yılında Avustralya Eğitim Araştırmaları Enstitüsü tarafından Eğitim Araştırmalarında Üstün Başarı ödülü almıştır. Ayrıca 2006 yılında İngiltere'de "Yılın En Yenilikçi Kadını" ödülüne layık görülmüştür.
Evli ve dört çocuk annesi olan Prof. Anne Bamford, Londra'da yaşamaktadır.