E okul karne notları öğrenme - E okul veli bilgilendirme (ilköğretim ortaöğretim)

E okul karne notları (e okul veli bilgilendirme sistemi) için tıklayın. MEB e-okul karne notları (1.dönem karne notları) E okul karne notları açıklandığı an burada olacak. E-okul veli bilgilendirme sistemi

E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.28 Ocak 2011 Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenler yarı yıl tatiline giriyor. Öğrenciler ve veliler karne notlarını öğrencilerin karnelerini almadan öğrenmek isteyeceklerdir. MEB e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-Okul VBS girişi için tıklayınız.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci yarın karne heyecanı yaşayacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk yarısı yarın sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacak. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanışacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011'de tamamlanacak. İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre, SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran 2011'de yapılacak.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.28 Ocak 2011 Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenler yarı yıl tatiline giriyor. Öğrenciler ve veliler karne notlarını öğrencilerin karnelerini almadan öğrenmek isteyeceklerdir. MEB e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-Okul VBS girişi için tıklayınız.

Eokul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. ilköğretim ve orta öğretim okullarının yani lise öğrencilerininde karneleri e-okul veli bilgilendirme sistemde öğrenciler ve veliler e-okul veli bilgilendirme sistemine girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:

Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular, Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı, Devamsızlık Bilgileri : Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar, Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar, Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler, Öğrenci T.C. Kimlik No : İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır. Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

Karne zayıfsa ne yapılmalı?

1. Sorunu kabullenelim: Sorunun varlığını kabul edenler, en zor ve çetrefilli sorunları çözer. Kabul etmeyenler, en kolay sorunlar karşısında perişan olur. Çünkü sorumluluk almak ve bedel ödemek istemezler. Zayıf karne de, ailede ve öğrencide sorunların varlığına işarettir. Öğrenci, doğru çalışma yöntemlerini bilmiyor, kendini ifade edemiyor olabilir veya çalışma şuurunda olmadığı için, tembellik edip çalışmıyor olabilir. Aile, yeterince ilgilenmemiş, takip etmemiş olabilir. Önce aile kendi hata ve eksiklerini kabullenirse, öğrenci de kendi hata ve eksiklerini daha kolay kabul eder.

2. Öğretmeniyle görüşelim: Notları veren öğretmen, zayıf notların sebeplerini de bilir. Karneyi, öğretmene danışarak değerlendirmek, daha gerçekçi, yapıcı ve sonuca götürücü olacaktır.

3. Kişiliği değil, karneyi kritik edelim: Suçlayıcı, rencide edici yaklaşımlar, "başarısız, tembel" gibi etiketleyici sözler kişiliği yıpratır. Kişiliği yıpranan bir öğrenci karne başarısızlığını düşünemez, duygusallığa gark olur ve bütün enerjisini kendini savunmaya harcar. Bu yüzden "usul asıldan önce gelir" kaidesi çok önemli. Yani asıl olan karne başarısızlığıdır, fakat ona yaklaşma usulümüz önceliğe sahiptir. Beyaz Gazete Bu yüzden açık veya ima ile suçlayıcı ifadelerden uzak durulmalı, hatta yanlış anlayıp suçluluk hissetmemesi için de dikkatli olunmalı ki, ümidini kaybetmesin ve cesareti kırılmasın.

4. Karnesi iyi arkadaşlarıyla görüştürelim: Yarıyıl tatilinde ailelerinin de yardımıyla birlikte olabilir, baş başa kalıp sohbet edebilirler. Birbirinin nasıl başarılı olduğu, nasıl ders çalıştığı, nasıl not aldığı, sınavlara nasıl hazırlandığı vb. konularda fikir alışverişinde bulunabilirler.

5. Değerli olduğunu hissettirelim: En büyük motivasyon kaynağı, bir insana değer vermek ve bunu hissettirmektir. Nice müstesna insanlar hocasının, annesinin veya babasının değer vermesiyle, kendisinin bile hayal edemeyeceği seviyelere ulaşmıştır.

6. Çevre baskısından koruyalım: Tatil boyunca, akrabalar ve komşular karşılaştığı her öğrenciye karneyi sorar, zayıf karneye sahip çocuklara "başarısız, adam olmaz" gözüyle bakarlar. Bunu kendi aralarında da konuşurlar. Eğer aile çocuğuna sahip çıkmazsa, bu olay çevre baskısına dönüşür ve öğrenci içine kapanır. Cesareti büsbütün kırılır, kendisini değersiz hisseder, başarma inancını kaybeder.