Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Osman'ı aileleri rahatsız etti video izle

Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Osman'ı aileleri neden rahatsız etti? Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Osman'ı psikolojik tedavi mi görüyor?Öyle Bir Geçer Zaman Ki 18. bölümmde neler yaşanacak? İşte Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin 18. bölüm özeti ve fragmanı.

Son dönemlerde rating rekorları kıran dizilerde küçük çocukların rol alması büyükleri harekete geçirdi. Ebeveynler dizilerde rol alan çocukların rol gereği ağlamasına dayanamadıklarını belirtirken Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Pedagog Sevil Yavuz Gümüş, "Çocuk rol için hüngür hüngür ağlatılıyor, çığlık artırılıyor ve setteki karmaşayı gözlüyor. Çocukların psikolojisi bozuldu. Küçük çocukların dizilerde oynamasına engel olunmalı" dedi.

Anne ve babalar Tüketici Platformu Sikayetvar.com'a gönderdikleri iletilerle küçük çocukların trajik ve şiddet içerikli dizilerde rol almasını doğru bulmadıklarını kaydettiler. Şikayetler üzerine ise Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Pedagog Sevil Yavuz Gümüş, çocukların dizilerde oynatılmasının çocuk istismarı olduğunu ileri sürdü.
"Rating Uğruna Çocuklar İstismar Ediliyor"

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ 18. BÖLÜM FRAGMANI İZLE

TÜM DİZİLERİN FRAGMANLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Trajik ve şiddet içerikli dizilerde çocukların rol almasının çocukların psikolojini olumsuz etkilediğini ve rating uğruna çocukların istismar edildiğini belirten Pedagog Gümüş, "Çocukların dizilerde oynatılması bir çocuk istismardır. Çocuk istismarı sadece çocukların cinsel ve fiziksel olarak istismar edilmesi değil, çocukların bir çıkar (reyting, para kazanma, vb.) elde etmek için dizilerde yaşına uygun olmayan rollerde oynatılarak ruh sağlıklarının bozulması da bir çocuk istismarı örneğidir.

Çocukların belli bir yaş altında çalıştırılması kanunen yasakken 4 yaş gibi küçük çocukların bile dizilerde çalıştırılmasına nasıl izin veriliyor bunu sorgulamak gerekiyor. Bu durumda dizi yetkilileri de, çocukların aileleri de kanuni bir suç işlemiş oluyor ama cezalandırılmıyorlar. Tabi bu dizileri izleyerek reytinglerini artırdığımız için biz de bu suça ortak oluyoruz. Çocukların figüran oyuncu olarak birkaç defa, yaşına uygun doğal sahnelerde oynaması çocuğun gelişimini ve psikolojisini olumsuz etkilemeyecektir. Fakat düzenli olarak çocukların dizilerde kendi yaşlarına uygun olmayan sahnelerde oynaması çocukların yaşamında köklü değişikliklere neden olacağından çocukların psikolojilerini olumsuz etkileyecektir" dedi.
Dizi Setleri Çocuğa Uygun Değil  Dizi setlerinin çocuklara uygun olmadığını belirten Pedagog Gümüş, "Çocuklar yaşlarına uygun olmayan set ortamında bulmak zorunda kalıyorlar. Sette çalışanlar argo konuşuyor, birbirlerine bağırıyor, sigara içiyor olabilir. Bu ortam çocuklara olumsuz model olur ve aynı zamanda yetişkinlerin ayni iş stresini çocukta yaşar" şeklinde konuştu.
"Osman Travma Yaşayabilir"

"Öyle Bir Geçer Zaman ki" adlı dizide "Osman" karakterini canlandıran Emir Berke Zincidi'nin dizideki rolünden dolayı travma yaşayabileceğini ifade ederek görüşünü şöyle açıkladı: "Emir, bu dizide karışık ve trajik bir aile hikâyesinin oyuncusu. Ailenin sorunları o kadar ağır ki çocuğun buna anlam vermesi çok zor. Bu yaştaki bir çocuğun böyle bir rolle oynayıp da olumsuz etkilenmesini, travma yaşamasını hiç bir şey önleyemez.

Dizi setinde pedagog bulunsa da, çocuk sette rol sırasında trajik karmaşaya maruz kaldığından travma yaşayacaktır. Bu dizi yetkilileri çekimlerin ayrı yaptığını, sonra montaj da birleştirildiğini açıklamışlar. Öyle bile olsa çocuk rol için hüngür hüngür ağlatılıyor, çığlık artırılıyor ve setteki karmaşayı gözlüyor. Küçücük bir çocuğun o kadar içtenlikle ağlaması nasıl sağlanıyor bu tartışılır. Ayrıca çocuk kendini dizi de izlediğinde kafası daha da karışacaktır. , 'Lütfen çocuklarınız bu şiddet sahnesini izlemesin' diye uyarı verilen bir sahnede küçücük bir çocuk kahraman oluyor. En trajik yanı ise çocuğa bilerek travma yaşatıyoruz”

internethaber

OSMAN ŞÖHRETİ KALDIRAMADI

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde canlandırdığı "Osman" karakteriyle tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğan 6 yaşındaki Emir Berke Zincidi'nin küçük yaşta yakaladığı şöhret bünyesine ağır geldi.

Bölüm başına 2 bin TL alan Zincidi, sette ruhsal sıkıntılar yaşamaya başlamış.

200 kişi arasından seçilen ve sette iki oyuncu koçu ve bir pedagogu bulunan oyuncunun, psikolojik destek almaya başladığı söyleniyor.

NTVMSNBS

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ 18. BÖLÜM ÖZETİ

Ali Kaptan"ın bir anlık dalgınlığı büyük bir faciaya neden olur. Annesine gitmeyi kafasına koyan Osman, babasından kaçarken denize düşer. Kendi dertlerine dalan Ali Kaptan, Osman"ın yokluğunu fark ettiğinde ise artık çok geçtir. Dalgaların arasında Osman"dan geriye bir tek beresi kalmıştır. Ali Kaptan çaresizdir. Gelen yardım ile birlikte polis her yerde Osman"ı aramaktadır. Minik Osman"ı başına gelen bu talihsiz kaza Ali ile Cemile arasında alınan kararların yeniden değişmesine neden olur.

Olanlar yüzünden Ali, Carolin"i suçlar. Evde ikili arasındaki gerginlik kavgaya dönüşür. Carolin bavulunu alıp evi terk eder. Ahmet ile aşkını dolu dizgin yaşayan Berrin, okul kitaplarının arasında Amina ile ilgili bir yazı bulur. Soner"i kıskandırmak isteyen Aylin ise okuldan bir genç ile sinemaya gider, orada Aylin"i büyük bir sürpriz beklemektedir. Balıkçı"nın, Cemile ve çocuklarına gösterdiği yakınlık Ali Kaptan"ın öfkelenmesine neden olur. Eve geri dönmek isteyen Carolin ise Ali"yi yumuşatmak için onu en zayıf yerinden vurur. Carolin"in yalanı sandığından daha çabuk işe yarar.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki 18. Bölüm Fragmanı Yayınlandı - video İzle başlıklı ve Ekranların sevilen dizisi Öyle bir geçer zaman kji yteni bölüm 18.yeni bölüm fragmanı izle.Öyle bir geçer zaman ki 18.bölüm fragmanı ile tüm detayları bu sayfada.Öyle bir geçer zaman ki 18.bölüm fragmanı izle... özetli haberi okudunuz.