Melikgazi, gecekondu ıslahı için 200 konut inşa etti

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas Caddesi Çifte Kümbetlerin arka tarafında yer alan gecekonduların ıslahı amacıyla, yapımına başlanan 200 konutun tamamlandığını söyledi.



AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile birlikte Mimarsinan Sosyal Konutları inşa alanını gezen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“Melikgazi Belediyesi olarak 1999 yılından itibaren Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 24 dairelik sosyal konut inşa ettik. TOKİ‘den 268 daire satın alarak bu amaç ile hak sahiplerine verdik. 2010 yılında 214 adet daha sosyal konut yaparak hak sahiplerine verildi. Şu anda Selçuklu Sosyal Konut İnşaatı devam ediyor. Gecekonduların ıslahı, yıkılan ve arsa olarak duran arazilerin mirasçılardan doğan sorunların ortadan kaldırılmasının en pratik çözümü oturmaya hazır dairelerdir. Bu amaçla modern ve sağlıklı yerleşimi sağlamak için örnek gösterilen ve adeta piyasa evleri ile yarışan binalar inşa ediyoruz." dedi.

Kayseri AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da Kayseri‘de belediyelerin projelerinin hep örnek ve referans gösterildiğini ifade etti. Öksüzkaya, Melikgazi Belediyesi‘nin özellikle geri dönüşüm, çevre koruma, kentsel dönüşüm, sosyal konutları ile Meslek Edindirme ve Çocuk Meclisi çalışmalarının her zaman örnek gösterildiğini söyledi. Öksüzkaya, şöyle dedi: "Milletvekili arkadaşlar, kendi illerindeki yerel yönetimlere vermek üzere bu projeleri benden istemektedirler. Bir bakıma proje ihraç etmekteyiz.”

Başkan Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Sosyal Konutları‘nın tamamlandığını ve şu anda çevre düzenleme, yeşil alan çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Büyükkılıç, inşatların yapımını üstlenen yüklenici firmadan teslim alınması ile tören ile dairelerin hak sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi.