Bakan Ergün: Amacımız, daha fazla değil, daha adil vergi toplamak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ekonomide bir çok kronik sorunun çözüme kavuşturulmasına rağmen, kayıt dışı ekonomi sorununun hala gündemde olduğunu belirtti.Ergün, ‘‘Mali disiplini sağladık, bankacılık reformunu hayata geçirdik, enflasyon ve faiz r



Gönen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karatan ise verginin önemine değindi. Verginin, bir milletin ve onun meydana getirdiği devletin yaşaması ve var olması için hayati önem arzettiğine dikkat çeken Karatan, ‘‘Devletin hakimiyet ve hükümranlığının en belirgin özelliği vergi almaktır. Ülkemiz ekonomisinde iç dengenin kurulmasının vergi gelirlerine, dış dengenin kurulmasının da döviz gelirlerine bağlı olduğunun bilincindeyiz. Bu iki faktör, Türkiye‘nin sosyo ekonomik gelişmesi ve uluslararası refahtan daha fazla pay alabilmesi için son derece önemlidir. Toplumsal barışın sağlanabilmesi için sabit ve dar gelirlilerin vergi yükü hafifletilmeli, belge sisteminin yaygınlaştırılması mutlaka gerçekleştirilmelidir." diye konuştu.
Vali Arslan ise Gönen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karatan‘ın bahsettiği bürokrasi konusuna değindi. Bürokrasinin hızlı işlemesi için gerekli her tedbirin alındığını belirten Vali Arslan, yatırımcıların da işlerini kendileri takip etmeleri yerine, profesyonel kurumlarla bunları yapmalarını istedi.

Törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri İsmail Özgün, Ali Osman Sali, Cemal Öztaylan ve Ayşe Akbaş ile Bandırma ve Gönen Ticaret Odası ve borsaları başkanları ile sanayici ve işadamları katıldı.