Ak Parti Osmangazi'den Gençlik Konferansı

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Nasıl genç olmalıyız' konulu konferansta konuşan Prof

Ak Parti Osmangazi'den Gençlik Konferansı
AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Nasıl genç olmalıyız' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, gençlere dürüstlüğün faziletini ve egolarına esir olmamaları gerektiğini anlattı.
Ördekli Kültür Merkezi'ndeki konferansın açılış konuşmasını yapan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, böyle bir konferansı gençlik kollarının düzenlemesinin önemli olduğuna işaret ederek, "Bu güzel geceyi düzenleyen gençlik kolları başkanımıza ve üyelerine teşekkür ederim" dedi.
Konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek'in gençliğe dair yazdığı metinden alıntılar yapan Özen, "Merhum üstad, 'Kim var deyince, sağına soluna bakmadan, her ferdi 'Ben varım' cevabını verici ve 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' fikrini besleyici bir gençlik' arzu ediyordu" dedi.
AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu ise, gençlik kolları olarak, sosyal, kültürel, sportif birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaptıkları her faaliyette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil etmenin sorumluluğu ile hareket ettiklerini anlatan Adiloğlu, "Girdiğimiz her ortamda yaşantımıza, ahlakımıza, aile, ticaret ve siyaset hayatımıza dikkat etmeliyiz" dedi.
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın ise üzerinde durduğu en önemli özellik dürüstlük oldu. Gençliğin en çok önem verdiği duyguların başında arkadaşlık olduğunu kaydeden Prof. Ay, "Arkadaşlık duygusu hayatımızın hiçbir döneminde mühimdir. Arkadaşlığa verilen önem, arkadaş seçiminde de gösterilmelidir. Gençlik, samimiyet duygusunun inşa edildiği ve kişiliğe katıldığı bir dönemdir. Kıskançlık duygusunun oluşmasına fırsat verilmemelidir. Egolarımız ve nefsimiz yine bu dönemde kişiliğimizde yer edinmektedir. Ego, en kötü davranışı güzel, en zor işi kolay görmemize sebep olur" dedi.
Konferansı çok sayıda gencin yanı sıra milletvekilleri Hayettin Çakmak, Mehmet Ocakden ve Canan Candemir Çelik de dinledi.