Türk Kızılay‘ı Erzincan‘a çadır üretim tesisi kuruyor

Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından Erzincan’da yaptırılan Afet Koordinasyon Merkezi (AFOM)’ne çadır üretim tesisi kuruluyor. Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek üretim tesisinde, bu bölgelerdeki illerin çadır ihtiyaçları karşılanacak.



AFOM BÖLGEYE HİTAP EDECEK KAPASİTEDE
Afet Koordinasyon Merkezi inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgeye hitap edecek donanım ve kapasiteye sahip olacağını vurgulayan Dr. Bayata, "Erzincan başta olmak üzere, çevre illerde yaşanacak olası bir afete anında müdahale edebilecek ekip ve donanımların bulunacağı Afet Koordinasyon Merkezi inşaat çalışmaları devam ediyor. Kızılay Genel Merkezi’ne bağlı AFOM Genel Müdürlüğüne bağlı olacak ve Erzincan AFOM Bölge Müdürlüğü olarak hizmet sunacak merkez, bölgenin en büyük eksikliklerinden birini kapatacak." ifadelerini kullandı.
Erzincan Valiliği’ne bağlı Afet Müdürlüğü’nün ve Acil Müdahale Ekibi’nin AFOM’da konuşlandırılacağını belirten Kızılay Şube Başkanı Dr. Halim Ferit Bayata, "Bu ekip 24 saat nöbet usulü burada bekleyecek. Bir de bizim kendi afet müdahale ekibimiz olacak. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Kızılay Genel Merkezi arasında yapılan uydu haberleşme protokolü var. Buraya da o tesis kurulacak. Dünyanın herhangi bir yeri ile görüntülü haberleşmemiz uydu aracılığıyla sağlanacak. Onunda altyapı çalışmaları başladı. Herhangi bir müdahale gerektiğinde, buralara Erzincan’dan bölgedeki en yakın yere ya da daha uzaktaki ihtiyaç duyulan yerlere müdahale etmemiz sağlanacak." diye konuştu.
Dr. Bayata ayrıca, AFOM’da yapılan çalışmalara destek olan Vali Abdulkadir Demir ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun’a teşekkür etti.