Köylüler meralarını geri almak için kaymakamlıkta eylem yaptı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Şabanmera köylüleri, 3 yıl önce özel ağaçlandırma yapılması için 49 yıllığına eski muhtar Nevzat Meriç ile eski Keşan Kaymakamı Abdulkadir Karataş’ın oğlu Gökhan Karataş’a verilen yaklaşık 500 dönümlük araziyi geri almak iç



Kiraladıkları minibüslerle Keşan Kaymakamlığı’na gelen ve Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ile görüşme talebinde bulunan köylüler, haklarını sonuna kadar savunacaklarını, yaşamak için başka çarelerinin kalmadığını ifade etti. Şabanmera Köyü Muhtarı Mustafa Çetinel önderliğinde Keşan’a gelen ve yer yer gözyaşlarına hakim olamayan köylüler, “Özel ağaçlandırmada adı geçen eski kaymakamın oğlunun bizim köyümüzle ne alakası var? Çiftçiliğimiz ve hayvancılığımız mera alanının yok olması nedeniyle bitme noktasına gelecek. Biz nasıl yaşarız sonra? Çanakkale’de büyüklerimiz toprakları için öldü, biz de aynı şekilde topraklarımız için ölmeye hazırız.” dedi.

Bir süre Keşan Hükümet Konağı’nın önünde bekleyen köylüler, daha sonra Keşan Kaymakamlığı’nın bulunduğu 3. kata çıktı. Burada toplanan köylülerle kendilerini dağılmaları konusunda uyaran İlçe Emniyet Müdürü Harun Çil arasında ise kısa süreli gerginlik yaşandı. Çil, köylülerin arasından seçilecek temsilcilerin kalmasını, diğer köylülerin ise kaymakamlığı terk etmelerini istedi.

Köylüler arasından seçilen temsilciler Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ile görüştü. Narinoğlu, bu konunun çözüm merciinin kendileri olmadığını belirtti. Askı süresine riayet edilmediği için Edirne İdare Mahkemesi’ne dava açılan konuyla itiraz süresince işlem yapılmasının yasal olmadığı ifade edildi. Köylüler, Kaymakam Narinoğlu’nun sorunun çözümü için girişim başlatması ve dava konusuyla ilgili yol göstermesinin ardından dağıldı.