‘Ana Kucağından Eğitim Ocağına’ projesine AB desteği

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde, okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi kapsamında başvurulan Avrupa Birliği (AB) hibe projesi onaylandı. Ebeveynleri ile eğitim görecek 120 çocuğun yararlanacağı proje için 69 bin 942 Euro verilecek. Yalvaç Kaymakamlığı Köylere



"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM AVRUPA‘DA YÜZDE 85, TÜRKİYE‘DE YÜZDE 33’LERDE"
Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı da Avrupa‘da yüzde 85 olan okul öncesi eğitim oranının, Türkiye‘de ise yüzde 33’lerde seyrettiğini belirtti. Özkanlı, "Amacımız, okul öncesi eğitim seviyesini yükseltmek. Bir de örnek teşkil ederek, diğer ile ve ilçelere örnek olmak, her yerde böyle bir çalışma olmasını temenni ediyoruz.” dedi. Özkanlı, aileleri bu konuda bilinçlendirip, eğitime teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti.

‘BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM’
Böyle güzel bir girişimden dolayı proje ortaklarına teşekkür eden Isparta Valisi Memduh Oğuz ise “Hz. Ali’nin, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözlerinde de eğitimin önemi vurgulanmaktadır. Eğitim insanoğlunu yaptığı en kutsal bir iştir.” şeklinde konuştu.
"Ağaç yaş iken eğilir" diyen Oğuz, eğitim yaşının aşağılara çekilmesi gerektiğin ifade ederek, esas çocuk eğitiminin anne rahmine düşmeden yani evlenmeden önce başladığını belirtti. Oğuz, bu girişimin çağdaş medeniyet denen batıyla ortaklaşa yapılmasının ise güzel olduğunu ifade etti. Bu arada, Vali Oğuz, çocuklar içerisinde annesinin ismini taşıyan Şayeste ismindeki çocuğu kucağına alarak sevdi fotoğraf çektirdi.

Ayrıca, Sücüllü İlköğretim Okulu folklor ekibinin sergilediği oyun ise seyircilerden büyük alkış aldı. Açılış programına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yalvaç Kaymakam Vekili Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, Yalvaç Garnizon Komutanı J. Ütgm. Burçak Kırca, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Gökalp, belde belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Sücüllü halkı katıldı.
Program sonrası yemek ikram edildi.