Tartışmalı tahliyeler, Vanlı Karaağar ailesinde de tepkiyle karşılandı

Hizbullah‘ın lider kadrosu ve tetikçilerinin, CMK‘nın 102‘nci maddesinde yapılan değişiklikle salıverilmesine, Hizbullah tarafından Van‘da katledilenlerin aileleri tepki gösterdi. Hizbullah tarafından 19 Ocak 1993’te Van İki Nisan Caddesi’nde vurulan Orhan Karaağar‘ın ailesi, cinayeti derin devletin işlediğini belirtti. Aile, katliamcıların Hizbullahçı olduğuna da inanmıyor. Tahliyelere tepki göst



Öldürülen Orhan Karaağar‘ın eşi Sinem Karaağar, 19 yıldır içindeki acı ile yaşadığını, son tahliyeler ile sıkıntısının arttığını ifade etti. Maktulün ablası Şengül Karaağar da "Tahliyeler olduğu zaman, abimin katledildiği günü yaşadım. Hiçbir aile bunu kabul edemez. Bunu yapanlar bize hesap verecek.” açıklamasında bulundu. Abla Şengül, cinayeti yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ekibinin işleyeceğini bildiklerini, ancak başka bir ekibin cinayeti işlediğini söyledi.
Maktulün kız kardeşi Özlem Karaağar da ağabeyinin ve çocukluğunun elinden alındığını söyledi. Van‘da Hizbullah adı altında 1990‘lı yıllarda 24 kişi öldürülmüştü.