Vali Kerem Al, esnaftan babadan görme usulleri bırakmalarını istedi

Bayburt Valisi Kerem Al, esnaf ve sanatkârların kentlerin ekonomik gelişiminde çok önemli olduğunu söyleyerek, babadan görme usüllerin bir kenara bırakılmasını istedi.



Esnaf Sanatkârlar ve Kefalet Kooperatifi‘ni ziyaret eden Vali Kerem Al, esnafa büyük önem verdiğini belirtti. Fırsat buldukça esnaf ve sanatkârlarla birlikte olmaya, onların sorunlarını dinlemeye gayret ettiğini dile getiren Vali Al, esnafın sorunlarının kısa süre içerisinde çözülebileceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Esnafın babadan görme usulleri bir kenara bırakarak çağın gereklerine uygun yeniden yapılanmayı sağladığı takdirde sorunlarının büyük ölçüde çözüme kavuşacağını ifade eden Vali Al, “Ülkemizin ekonomisi her geçen gün daha iyiye gidiyor. Buna örnek olarak on yıl öncesinde en iyi memur 300–400 dolar alıyorken şu an en düşük memur maaşı 1000 dolardır. Eskiden yurt dışına çıkınca oralara gıpta ediyorduk. Şimdi oradaki imkânların pek çoğu ülkemizde de var. Elimizi kolumuzu sallayarak dünyanın her tarafına gidebiliyoruz. Türk halkına o öz güven geldi. Bu güzel ülkemizde hep beraber yaşanacaksa, ortak alanları daha yaşanacak hale getirmek lazım. Her kesim birbirini anlayacak, birbirini dinleyecek, empati kuracak, birbirlerini sevecek başka çaresi yok.” dedi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Sekmenli ise paradan kaynaklanan sıkıntılarının olmadığını, faiz oranlarının çok düşük olmasına rağmen kredi verecek esnaf bulamamaktan yakındı.
Kooperatif ziyaretine Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Halil Uysal, Esnaf Sanatkârlar ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sekmenli ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.