Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Çağlar: Suni gündemlerle ilgilenmiyoruz

Çankaya sofrasında bir araya gelen 11 üniversitenin öğrenci konseyi başkanlarından bazıları, bu kez Turgut Özal Üniversitesi Öğrenci Konseyi‘nin misafiri oldu.



Öğrenci temsilcileri adına açıklamayı Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Olcay Çağlar yaptı. Çağlar, Köşk’teki toplantıya jaguarı ile gelen Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel’e yönelik eleştirilerle ilgili, “Bu tarz suni gündemlerle ilgilenmiyoruz.” dedi. Öğrenci konseyi başkanlarının, demokratik seçimlerle iş başına geldiğini ifade eden Altınel, “Öğrenciler adına söz söyleyebilecek olanlar, öğrenci konseyi başkanlarıdır.” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, TOBB ETÜ ve Turgut Özal Üniversitesi öğrenci konseyi başkanları, Turgut Özal Üniversitesi’ndeki yemekte bir araya geldi. Köşk’teki görüşmeye jaguar marka aracı ile geldiği için eleştirilen Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel’in de aralarında bulunduğu bazı temsilcilerin ise final döneminden dolayı toplantıya katılmadığı belirtildi.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Olcay Çağlar, toplantının Turgut Özal Üniversitesi öğrenci konseyinin daveti ile bu üniversitede yapıldığını, bundan sonra başka üniversitelerde de bir araya geleceklerini aktardı. Bunun bir istişare yemeği olacağını belirten Çağlar, “Gündem, bundan sonraki süreci değerlendirmek. Ankara’daki öğrenci konseyi başkanları olarak neler yapabilirizi tartışmak.” dedi. Çağlar, ulaşım ücretleri, harç, öğrenci konseylerinin üniversitelerdeki resmiyeti gibi konuların da tartışılacağını aktardı. Çağlar, karar alınması halinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e iletilen sorunların rapor haline getirilerek Köşke sunulacağını kaydetti.
Köşk’teki yemeğin ardından yöneltilen, ‘Bu öğrenciler mi üniversite öğrencilerini temsil edecek’ şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Çağlar, öğrenci konseyi başkanlarının demokratik usuller ile yapılan seçimlerle iş başına geldiğini söyledi.
Bir gazetecinin, görüşmeye jaguarı ile gelen Bilkent Üniversitesi öğrenci konseyi başkanına yönelik eleştirileri ve görevinden alınacağı yönünde çıkan haberleri hatırlatarak, “Burada bulunmamasının nedeni görevden ayrılması olabilir mi? Size bu yönde bir bilgi geldi mi?” şeklindeki sorusu üzerine, “Bize iletilen bir şey yok. Biliyorsunuz üniversitelerin final dönemi. Sadece Bilkent Üniversitesi değil, diğer bazı öğrenci konseyi başkanı arkadaşlarımız da final döneminden dolayı katılamadı.” cevabını verdi. Üniversite öğrencilerinin, sorunları için toplandıklarını belirten Çağlar, “Bu tarz suni gündemlerle ilgilenmiyoruz. Üniversitelerde öğrenci konseyleri başkanları demokratik seçimlerle iş başına geldikleri için görevden alınması gibi bir durum da söz konusu değildir.” dedi.

Çağlar, konuyla ilgili başka bir soru üzerine, “Şu anda gerçekten ortada ele alınması gereken üniversite öğrencilerinin sorunları. İş sıkıntısı olan bir öğrencinin, ulaşımını gerçekleştiremeyen, harç sıkıntısı olan bir öğrencinin bir gündemi varken bu tarz suni gündemlerle ilgilenmiyoruz. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencileri adına söz söyleyebilecek olan kişilerin öğrenci konseyi başkanları olduğunu ifade eden Çağlar, bundan sonra da bir araya geleceklerini aktardı.