Yanyana gelen iki afiş polis gözetiminde indirildi

Ordu'da ipleri kesilerek indirilen, üzerinde 'PKK hayır dediği için evet' yazılı Köprübaşı Mevkii'ndeki afiş gece yeniden asıldı. Afiş, bu kez CHP tar

Ordu'da ipleri kesilerek indirilen, üzerinde 'PKK hayır dediği için evet' yazılı Köprübaşı Mevkii'ndeki afiş gece yeniden asıldı. Afiş, bu kez CHP tarafından asılan afiş ile üst üste geldi. Bu şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resminden sonra evet mührü ve 'PKK hayır dediği için evet' yazısı tam bir simetri içinde olmasa da yan yana geldi. Bunun üzerine, güvenlik güçleri ile yapılan görüşmeler sonucu afiş polis gözetiminde indirildi.

İki afişin üst üste gelmesi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evet dediği ya da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayır diyen PKK'lı olduğu veya hayır diyen PKK'nın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu algısı verdiği ileri sürüldü. Bazıları ise Kılıçdaroğlu'nun bazı yayın kuruluşlarında SSK müdürlüğü sırasında çeşitli terör örgütü mensuplarını kuruma aldığı yönünde haberler çıktığını belirterek, afişlerin bu şekilde üst üste gelmesi durumunun bilinçli yapıldığını iddia etti.

Bunun üzerine, afiş indirilmek istendi, ancak seçim kanununa göre afişlerin rast gele kaldırılması yasak olduğu için güvenlik güçleri bunun yapılmasına izin vermedi.

Bu arada, olay yerine CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, CHP İl Başkanı Bahattin Cörüt gibi çok sayıda parti yöneticileri de geldi. Ordu Milletvekili Güner, bir tatsızlık yaşanmaması için olay yerine geldiklerini ifade etti.

Daha sonra güvenlik güçleri ile yapılan görüşmeler sonucu afiş polis gözetiminde indirildi. Bu sırada olay yerine yakın bir kafeden durumu alkışlamak isteyen bir gruba yine bir CHP'li izin vermedi. Yakışıksız olur uyarısı ile alkış durdurulurken, indirilen afiş polis tarafından alınarak götürüldü.

CHP Yöneticisi Osman Çakmak, tatsızlık olmaması için gençleri zor sakinleştirdiklerini belirterek, daha akl-ı selim davranılması gerektiğini, Karadeniz bölgesinin hassas bir bölge olduğunun göz önünde tutulması gerektiğini söyledi.

Bir hafta önce seçim kuruluna yapılan başvuru ile kaldırılması istenen 'PKK hayır dediği için evet' yazılı afişin seçim kurulu tarafından uygun bulunarak asılması uygun görülmüştü.

Afiş, üçüncü kez uygun bir yere ve kendi mesajından başka bir şekilde anlaşılmayacak şekilde yeniden asılacak.