SP Hatay İl Başkanı Çalışkan: AK Parti'ye kızıp hayır dememek gerek

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, referandumda evet demenin milletin yararına olacağını belirtti.

SP İl Başkanı Çalışkan, "Refera

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, referandumda evet demenin milletin yararına olacağını belirtti.

SP İl Başkanı Çalışkan, "Referanduma sunulacak maddeler bir ikisi hariç, ne kokar ne bulaşır cinsten şeylerdir. Ancak yine de, hiç yoktan iyidir." dedi.

Saadet Partisi'nin yaptığı başarılı kampanya ile yaşanan süreçte referandum konusunsa yeni bir açılım getirdiğini belirten Çalışkan "Yetmez ama evet, 12 Eylül'de evet, 13 Eylül'de hayır, yeni anayasayı milletle yapana kadar şimdilik evet, sloganlarıyla yürütülen kampanya pek çok sivil toplum örgütü tarafından hüsnü kabul görmüş ve herkes tarafından sahiplenen bir cümle olmuştur." ifadelerini kullandı.

Referanduma evet demenin AK Parti'ye evet demek olmadığını belirten Çalışkan, "AK Parti'ye tepkisi olanlar tepkilerini referandumda değil, genel seçimde göstermelidir." dedi.

Bazı kesimlerin evet demenin iktidarın ekmeğine yağ süreceği yönündeki propagandaları uydurma olarak değerlendiren Çalışkan, "Evet demek, aynı zamanda meclis içi muhalefetinin de defterlerinin dürülmesi demektir. Bunu bildikleri için canhıraş çırpınmaktadırlar. Pireye kızıp, yorgan yakılmaz. AK Parti'ye kızıp hayır denirse bundan kimlerin mutlu olacağına bakmak gerek. Evet demek bu anayasa yetersizdir, yeni bir anayasa yapılması şarttır demektir. Evet demek bürokratik oligarşik düzene dur demektir. Yoksa, her şey mükemmel olmuş demek değildir." şeklinde konuştu.