Otomobil Yolcu Treninin Altında Kaldı: 2 Yaralı

İzmir'in Çiğli ilçesinde hemzemin geçitte bir otomobil, yolcu treninin altında kaldı. Trenin yaklaşık 200 metre sürüklediği otomobilde bulunan sürücü ve oğlu yaralandı.

Otomobil Yolcu Treninin Altında Kaldı: 2 Yaralı
Kaza, akşam saat 21.00 sıralarında, Balatçık Hemzemin Geçidi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Yıldırım (39) yönetimindeki 35 BFZ 02 plakalı otomobil, hemzemin geçide kontrolsüz bir şekilde girdi. Bu sırada makinist Mehmet Tekin (50) yönetimindeki, İzmir'den Ankara'ya giden "31127' sefer sayılı Mavi Tren, otomobile çarptı. Trenin altında yaklaşık 200 metre sürüklenen otomobil hurdaya dönerken, sürücü Mustafa Yıldırım ile oğlu 2 yaşındaki Muhammet Emin Yıldırım yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar,
durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaralılardan sürücü Yıldırım'ı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, küçük çocuğu ise Çiğli'deki Özel Kent Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan sürücü Yıldırım, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Kazanın ardından gözaltına alınan makinist Mehmet Tekin, Çiğli Polis Merkezi'ne götürüldü.
AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu trenin altında kalan otomobil, sıkıştığı yerden çıkartıldı. Araç, kurtarma aracıyla da rayların üzerinden kaldırıldı. Yaklaşık 2 saat kaza yerinde bekleyen yolcu treni, otomobilin rayların üzerinden çekilmesinin ardından hareket etti.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.