Hasta Yakınına Darp İddiasına Görüntülü Savunma

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Yurtçu, hastanede bir hasta yakınının darp edildiği iddialarına güvenlik kamera görüntüleri eşliğinde yanıt verdi. Kamera kayıtlarının incelendiğini belirten Yurtçu, ''Kamera kayıtlarında hasta yakınına yönelik bir darp çabasının olmadığı açıkça görülmektedir'' dedi.
Dr. Yurtçu, geçtiğimiz cuma günü hastanede meydana gelen olaya ilgili basın toplantısı düzenledi. Yurtçu toplantıda, sabah 09.00 sıralarından hastanenin Çocuk Cerrahi Servisi'nde yatmakta olan Furkan Cayhan'ın babası Fikret Ceyhan'ın ziyaret saati dışında oğlunu ziyaret etmek istediğini ve güvenlik görevlileri Seda Ağaç ve Sinan Doger'in Başhekimlik talimatıyla ziyaret saatinin kendisine 13.00-15.00 saatlerinde olduğunun söylendiğini ve hasta yakınına bu ziyaret saatine uymasının rica edildiğini
belirtti. Ancak, şahsın başhekimlik ve güvenlik personeline sinkaflı küfürler ettiğini belirten Yurtçu, bunun üzerine bayan güvenlik görevlisinin telsiz ile güvenlik müdürünü durumdan haberdar ettiğini, bu esnada girişte yalnız kalan diğer güvenlik görevlisine hasta yakını Ceyhan'ın saldırdığını ve onu darp ettiğini kaydetti.
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Yurtçu, olay sonucu güvenlik görevlisi Sinan Doger'e adli muayene raporu düzenlendiğini ifade ederek, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerinde hasta yakınının darp fiilinin ve diğer hasta yakınları ile çalışanların Fikret Ceyhan'ı zaptetmeye çalışmasının net olarak izlendiğini ifade etti.
Kayıtlarda, olay yerine ulaşan destek ekiplerin hasta yakınını sakinleştirmeye ve olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığının görüldüğünü dile getiren Yurtçu, ''Kamera kayıtlarında hasta yakınına yönelik bir darp çabasının olmadığı açıkça görülmektedir'' diye konuştu.
Yurtçu, "Olay yerinden uzaklaştırılan hasta yakını yaklaşık bir saat sonra ellerinde bıçak, tuğla, demir, sopa gibi cisimlerle gelen 15-20 kişilik bir grupla, bu kez Merkez Acil'e saldırmış ve oradaki güvenlik elemanını darp etmeye çalışmıştır. Karakola haber verilmesi üzerine olayın kontrol altına alındığı düşünülürken, aynı kalabalık bu kez merkez hastane girişinde danışma bankosundaki güvenlik elemanına saldırmıştır. Olay polise intikal ettirilmiş ve adli işlem başlatılmıştır" dedi.
"Bir hasta yakınına bu şekilde davranılması doğru mudur? şeklindeki bir soruya Yurtçu, hastanelerde belirli kuralların bulunduğunu ve bu kuralların dışına çıkılırsa insanlarla başa çıkmanın mümkün olmadığını ifade ederek yanıtladı.
Olayı tasvip etmediklerini belirten Yurtçu, ''Sorun ziyaret saati dışında bir hasta yakınının böyle bir isteğinin olmasından doğdu. Orada bir arbede, kavga yaşanması doğru ama yaşanan şey o hasta yakınına özellikle yapılmış bir şey değil, karşı tarafın kendini savunmasından doğan bir şey'' diye konuştu.
Güvenlik görevlisi Sinan Doker de hasta yakınına yardımcı olmak istediklerini ama olay sırasında ilk darbeyi hasta yakınının vurduğunu ve kendisinin de zor kullanmak zorunda kaldığını anlattı.
Darp edildiğini öne süren Fikret Ceyhan ise hastane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun apandisit rahatsızlığı nedeniyle hastanede yattığını ve yanında babaannesinin refakatçi olarak kaldığını anlattı. Ceyhan, oğlunun kendisini görmek istediğini bu amaçla gece hastaneye gittiğini, güvenlik görevlilerinin de bu saatte olmaz sabah gel dediklerini, bunun üzerine sabah hastaneye gittiğinde ise görevlilerin kendisini içeri almadıklarını ve aralarında tartışma yaşandığını söyledi.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, kendisinin de güvenlik görevlilerine vurduğunu söyleyen Ceyhan, bir süre sonra kalabalık bir güvenlik görevlisi grubunun gelerek kendisini darp ettiğini iddia etti.
(HÖ-AS-EA-Y)