Cihan'ın 'CHP'nin Rahibe Afişi' haberi gündem oldu

Avcılar'da CHP'li ilçe belediye tarafından asılan 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için evet' yazılı afiş, referanduma sayılı günler kala Tü

Avcılar'da CHP'li ilçe belediye tarafından asılan 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için evet' yazılı afiş, referanduma sayılı günler kala Türkiye'de gündem oluşturdu.

Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) ortaya çıkardığı skandal afişle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'e kadar birçok siyasi açıklama yaptı. Haberin çekimleri sırasında afiş kaldırıldı.

Haberin servis edildiği 2 Eylül tarihinde CHP İstanbul İl Başkanlığı, afişin kendilerine ait olmadığını yazılı açıklamayla duyurmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ise, 'korsan' diye nitelendirdikleri afişten dolayı AK Parti'ye yüklenmiş ve afişi asanların Hükümet tarafından bulunmasını istemişti. 'Çarşaf' açılımının mimarı olan Gürsel Tekin de afişi doğru bulmadığını söylemişti. Olayı araştıran emniyet, afişin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından hazırlatılıp asıldığını tespit etmiş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da emniyetin tespitini kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklama üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara mitinginde, "Birileri çıkıp bizim adımıza birilerini üzüp, kırarsa CHP'nin genel başkanı olarak kırılan herkesten, üzülen herkesten gönül rahatlığı içinde özür dilemesini biliriz." demişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bugün de Avcılar Belediye Meclisi'nde skandal afişle ilgili tartışma çıktı. AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti. AK Partililere destek vererek salonu terk eden CHP'li meclis üyesi Ömer Zengin de, eşinin ve kızının da başörtülü olduğunu belirterek partisinden istifa ettiğini duyurdu.