Chp'li Belediyeden Kur'an Ziyafeti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. CHP'li belediye tarafından düzenlenen programın sonunda Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

CHP'li Kdz. Ereğli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü'nün organizasyonu ile Amfitiyatro'da Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Feshane etkinlikleri kapsamında Ankara Müftülüğü'ne bağlı din görevlileri tarafından Kur'an okundu. Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar da ilahilerle kendinden geçti. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatih Koca, tasavvuf müziği eserleri ile beğeni gördü. Konserde semazenler de gösteri yaptı. Programda 2000 yılı Dünya En Güzel Kur'an Okuma Birincisi Hacı
Bayram Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı, Kur'an okudu. Ardından İlçe Müftüsü Mustafa Erkan da Kadir Gecesi duası yaptırdı. Vatandaşlar da ellerini açarak duaya 'Amin' dedi.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikleri değerlendiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Böyle programları genellikle kapalı mekanlarda yaparlar. CHP'li belediye olarak ilk kez böyle bir programı açık havada yapıyoruz. Burada yoğun ilgi gördük. İlçe dışından gelenler bile var. Ahmet Özhan'ın müziklerine yoğun ilgi vardı. Bu gece ilahiler okunacak. Mevlit programı var. Kur'an ziyafeti olacak" dedi.
Programda 40 parça yeşil beze sarılı Sakal-ı Şerif dualar eşliğinde halkın ziyaretine açıldı.
(OA-HO-Y)