AK Partili Seyda: Hayır çıkarsa kimler sevinecek iyi düşünmek lazım

AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Cizrelilere referandumun önemini anlattı. Anayasa değişikliğinin bir AK Parti projesi olamadığını be

AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Cizrelilere referandumun önemini anlattı. Anayasa değişikliğinin bir AK Parti projesi olamadığını belirten Seyda, "Referandum tüm halkımızın ve ülkemizin meselesidir. Aydınlık yarınlar için çalışma yapacağız veya yapmayacağız mesele bu. Memleketini, ülkesini, insanları seven herkesin referandumda evet oyu kullanması gerekir." dedi.

Yeni bir sivil anayasa yapılması için mutlaka referanduma destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Seyda, bunu bir örnekle izah etti: "Bir köyde yol yoksa ve bu köye yol götürmek istiyorsanız, birden o köyün taşlarının ve patikalarının üzerine asfalt dökemezsiniz. Önce bir greyder ve tesfiye yapmanız gerekiyor. Taşları kaldırmanız gerekiyor. Ondan sonra asfaltı dökmeniz gerekiyor. Bu anayasa değişikliği de böyledir. Geniş kapsamlı bir anayasa için mutlaka bu referandumun kabul olması gerekir."

Herkesin sandığa gitmesini isteyen Seyda, vatandaşların demokratik haklarını kullanmasını talep etti. Hiç kimsenin oyunun hiç kimsenin himayesi altında olmadığını vurgulayan Seyda, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçmen ne karar verirse saygı duyarız. Tabii benim gönlümde yatan evet diyebilmesidir. Bu partiler üstü bir meseledir. Eğer hayır çıkarsa 13 Eylül'de kimler sevinecek iyi düşünmek lazım. Demokrasiyi seven insanlar mı sevinecek yoksa sevmeyen mi?"