Türkiye Kazakistan maçı bu akşam saat: 19:00'da başlayacak

Türkiye'nin Euro 2012 yolunda Kazakistan ve Belçika'yla yapacağı maçları yayınlayacak olan kanallar belli oldu. Türkiye Kazakistan maçı bu akşam TRT 1 ekranlarında canlı yayınlanacak. TRT 1 canlı izlemek için tıklayınız. TRT 1 canlı yayın, TRT 1 canlı izle, TRT 1 canlı olarak buradan izleyebilirsiniz. İşte Türkiye Kazakistan maçı canlı yayını bur

Türkiye'nin Euro 2012 yolunda Kazakistan ve Belçika'yla yapacağı maçları yayınlayacak olan kanallar belli oldu.


Takımlar
Türkiye
Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Cuma günü Kazakistan ve Salı akşamı da Belçika ile yapacağı maçların yayıncı kuruluşu belirlendi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Astana'daki Astana Arena'da Cuma akşamı saat 19.00'da başlayacak olan Kazakistan-Türkiye karşılaşması TRT tarafından naklen yayınlanacak.

Türkiye'nin 7 Eylül Salı akşamı saat 20:00'da, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Belçika'yla yapacağı karşılaşma ise NTV tarafından naklen yayınlanacak





Hedef 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası. Bu yolda Ay-Yıldızlı takımımızın ilk rakibi Kazakistan, hedef mutlak galibiyet...

Polonya - Ukrayna ortaklığı ile düzenlenecek olan 2012 Avrupa Şampiyonası heyecanı eleme gruplarında bugün oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. 5'erli ve 6'şarlı toplam 9 grupta 51 takımın mücadele edeceği elemelerde Türkiye (A) Grubu'nda yer alıyor. A Grubu'nun ilk karşılaşmasında Türkiye, Kazakistan'a konuk olacak. Astana Arena'da oynanacak ve TSİ 19:00'da başlayacak mücadelede Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Istvan Vad düdük çalacak. Yeni teknik direktör Guus Hiddink ile ilk resmi maçına çıkacak olan ve dünya sıralamasında 28. sırada bulunan Türkiye, eleme gruplarına 2. torbadan, 125. sırada yer alan Kazakistan ise 5. torbadan katılmıştı. A Milliler eleme grubu maçları öncesi oynadığı son hazırlık maçında Romanya'yı 2 - 0 mağlup ederken, Kazakistan, Umman karşısında 3-1 galip gelmişti.

Grubumuzdaki diğer karşılaşmada ise Belçika evinde, Almanya ile saat 21:45'te karşı karşıya gelecek.

KAZAKİSTAN İLE 3. KEZ

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'nda bugün yapılacak Kazakistan-Türkiye maçı, her iki ülke milli takımlarını 3. kez karşı karşıya getirecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 2 maçı da Türkiye kazandı. Türk Milli Takımı'nın toplam 10 golüne karşın Kazaklar henüz gol atma başarısı gösteremedi. Türkiye ile Kazakistan (A) milli futbol takımları tarihte ilk temaslarını 2006 Dünya Kupası elemelerinde gerçekleştirdi. 9 Ekim 2004 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçı Türkiye, Gökdeniz Karadeniz, Nihat Kahveci ve Fatih Tekke'nin (2) golleriyle 4-0 kazandı. 8 Haziran 2005 tarihinde Almatı'da yapılan rövanş maçını ise Türkiye bu kez 6-0 kazanırken, gollerini Fatih Tekke (2), Tuncay Şanlı (2), İbrahim Toraman ve Halil Altıntop attı.

(A) MİLLİ FUTBOL TAKIMI 474. MAÇINA ÇIKACAK

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink, Kazakistan ile oynanacak karşılaşmayla ilk resmi maçına çıkacak. Hiddink, Milli Takım'ın başında çıktığı ilk hazırlık maçında Romanya'yı 2-0 mağlup etmişti.(A) Milli Futbol Takımı, bugün Kazakistan ile yapacağı maçla bilikte 474. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde 247'si resmi, 226'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 473 maçta, 169 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 192 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 613 gol atarken, kalesinde ise 715 gol gördü. Türkiye, son maçını 11 Ağustos 2010 tarihinde oynadı. Özel maçta Milliler, Romanya'yı 2-0 mağlup etti.

MUHTEMEL 11'lER:

KAZAKİSTAN
Mokin
Abdulin
Kislitsyn
Kirov
Karimov
Karpovich
Skorkykh
Rodionov
Nurgaliev
Zhumaskaliyev
Ostapenko

TÜRKİYE
Onur
Sabri
Servet
Ömer Erdoğan
Hakan Balta
Hamit
Aurelio
Emre
Arda
Halil
Tuncay

STAT: Astana Arena
SAAT: 19:00
HAKEM: Istvan Vad
YAYIN: TRT 1

KISA KISA MİLLİ TAKIM NOTLARI:

EN FARKLI GALİBİYETİMİZ KAZAKİSTAN'A

8 Haziran 2005 tarihinde oynanan 2006 Dünya Kupası grup eleme maçında A Milli takımımızın Kazakistan deplasmanında aldığı 6-0'lık galibiyet dış sahada elde edilen en farklı galibiyet olmuştu. A Milli takım daha önce 3 kez sahadan 7-0 galip ayrılırken bu maçların 2 tanesinde ev sahibi, 1 tanesinde ise 1954 Dünya Kupası finallerinde tarafsız sahada mücadele etmişti.

2 MAÇI DA GOL YEMEDEN KAZANDIK

A Milli takımımız Kazakistan ile oynadığı 2 resmi maçı da gol yemeden kazanmıştı. 2006 Dünya Kupası eleme grubunda 9 Ekim 2004 tarihinde 4-0 yendiğimiz Kazakistan'ı 8 Haziran 2005'te deplasmanda 6-0 mağlup etmiştik. Oynanan 2 maçta 10 gol atan A Milli takımda golleri Fatih Tekke (4 gol), Tuncay Şanlı (2 gol), Nihat Kahveci, Gökdeniz Karadeniz, İbrahim Toraman ve Halil Altıntop 1'er gol kaydetmişti.

SADECE ANDORRA'YI YENEBİLDİLER

2010 Dünya Kupası elemeleri 6.grupta yer alan Kazakistan takımı oynadığı 10 maçta 2 galibiyet 8 yenilgi almıştı. Grubu puansız son sırada bitiren Andorra'yı 2 maçta da yenen Kazakistan diğer rakipleri İngiltere, Ukrayna, Hırvatistan ve Beyaz Rusya karşısında tüm maçlarında sahadan yenik ayrılmıştı.

ADAY KADRONUN GOLCÜSÜ TUNCAY ŞANLI

A Milli takımın Kazakistan ve Belçika maçlarına çağırılan aday kadrosunda en çok A Milli olan ve en çok gol atan oyuncu Tuncay Şanlı oldu. Stoke City takımında oynayan Tuncay, A Milli forma altında 76 maçta 22 gol attı ve bu alanda Hakan Şükür'ün (51 gol) ardından 2.sırada yer alıyor.

ÖMER ERDOĞAN İLK KEZ FORMA GİYECEK

Bursaspor'un kaptanı Ömer Erdoğan, Kazakistan veya Belçika karşısında forma giyerse kariyerinde ilk kez A Milli takımda oynamış olacak. Daha önce sadece A-2 Milli takımında 1 kez Almanya karşısında oynayan Ömer Erdoğan, 1977 Almanya doğumlu ve son 2 sezonda Süper Lig'de 32 maçta görev yaptı 6 gol kaydetti.

ARDA TURAN SON 4 MAÇTA 3 GOL ATTI

A Milli takım son 4 hazırlık maçında 3 galibiyet 1 yenilgi alırken rakiplerine 7 gol atıp kalesinde 3 gol gördü. A Milli takımın attığı bu 7 golün 3 tanesini Arda Turan kaydetti. Romanya, A.B.D ve Çek Cumhuriyeti maçlarında gol atan Arda Turan toplam A Milli takımda 8 gole imza attı.