Diyadin'de İki Futbol Takımı Birleşti

Ağrı Amatör Lig'inde oynayan Diyadin Gençler Birliği Spor ile Diyadin Belediye Spor takımları birleşti. Birleşen iki takımın yönetici ve futbolcuları verilen iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde faaliyet gösteren iki takımın yönetici ve futbolcuları, verilen iftar yemeğinde bir araya gelerek birleşme kararlarını açıkladılar. Kulübün yeni ismi Diyadin Gençler Birliği olurken spor kulübüne Mehmet Hanifi Polat başkanlık yapacak.
Yemekte bir konuşma yapan Diyadin Kaymakamı Berkan Sönmezay, bundan böyle Diyadin'in güçlü bir takımla sahalarda mücadele edeceğini söyledi. Alınan bu kararla Diyadin futbolunun daha iyi yerlere geleceğini belirten Sönmezay "Çok kısa bir sürede sentetik çim sahamızda faaliyete girecek. Seneye kapalı spor salonumuz da halkımızın hizmetine girecek. Böyle günde iki takımı bir arada görmek bizleri son derece memnun etti. Belki de Diyadin'in adını sıkça duyacağımız, belki de ligde şampiyonluğa oynayacak bir takım olacak. abi bu takımları da yaşatanda sadece birleştirmek değil onlara verilecek destektir. Burada ilk adım atıldı ama bu şarkının sonunu da getirmek lazım. Bu destekler gerek kaymakamlık olsun, gerek belediye olsun, gerekse iş adamları olsun bu konuda desteklerini esirgememesi lazım" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından takıma malzeme yardımı yapıldı. Yemeğe Diyadin Kaymakamı Berkan Sönmezay, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Yıldırım, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Güven ile iki yönetici ve futbolcuları katıldı.