Milli Eğitim Bakanı Çubukçu: Kayseri her yönüyle örnek bir şehir

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Çubukçu, "Ka

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Çubukçu, "Kayseri her yönüyle örnek bir şehir." dedi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Bakan Nimet Çubukçu'nun yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut ve Ahmet Öksüzkaya ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.

Ziyarette konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Bakan Çubukçu'yu Kayseri'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sayın Bakan'ıma özel bir teşekkür borcumuz var. Kayseri'ye 2. devlet üniversitesi kurulması işi başladığında komisyonda ufak ufak engellemelerle karşılaştık, ama Sayın Bakan'ımıza dilekçemizi götürdüğümüz zaman çok olumlu karşıladı. İmzalarını atarak 2. devlet üniversitesinin kurulmasına büyük katkıları oldu. Kayseri halkı adına kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Kayserimize hayırseverlerimizin katkıları çok ama kendilerinin de yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu.

Bakan Nimet Çubukçu şehirlerin gelişip kalkınmasında yerel yöneticilerin katkısının çok büyük olduğunu belirterek, "Mehmet Özhaseki Bey Kayseri'nin, Türkiye'nin değil, dünyanın gelişmiş büyük kentleri arasında yer alması için büyük çaba sarf ediyor. Kayseri gerçekten örnek kentlerimizden biri oldu. Kayseri'nin fiziki altyapısının yanında eğitim altyapısını da ileriye götürmek çabasındayız. Şehirler birçok özelliğiyle yarışır ancak en kalıcı ve gelecek vaad eden yatırım eğitim yatırımıdır. Kayseri sanayileşmesi, dayanışması öncü bir şehir. Birçok sorununu çözmüş bir şehir. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak her zaman yardıma hazırız." şeklinde konuştu. Başkan Özhaseki ziyaretin sonunda günün anısına Bakan Çubukçu'ya işlemeli bir cam vazo hediye etti.