İzmir'deki Üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri Ortak Akılda Buluştu

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof

İzmir'deki Üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri Ortak Akılda Buluştu
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel, son yıllarda mühendislik fakültelerine olan ilginin azaldığına dikkat çekerek, yeni açılacak bölümlerin çok özelleştirilmiş alanlar yaratılarak açılması durumunda mezun olan öğrencilerin işsiz kalma ihtimalinin arttığını söyledi.
İzmir'deki üniversitelerin mühendislik fakültelerinin dekanlarının bir araya geldiği toplantıda konuşan Prof. Dr. Beno Kuryel mühendislik fakültelerine olan ilginin yeniden artırılabilmesi için çeşitli yollara gidildiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Beno Kuryel, "Yeni açılacak mühendislik bölümlerinde dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü bir mühendislik prensibinin alt dalı olabilecek ve henüz kendi başına bir prensip olamamış dallarda lisans programları açmanın büyük sakıncaları bulunuyor. Bu yolla çok özelleştirilmiş bir alan yaratılıyor ve bölüm mezununun iş bulabilme ihtimali düşürülüyor" dedi. Prof. Dr. Beno Kuryel, henüz başlı başına bir prensip olamamış dallarda lisansüstü eğitim verilmesinin faydalı olacağını söyledi. İzmir'deki 7 üniversitenin dekanlarını ağırlayan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş son yıllarda teknolojinin bilimin önüne geçtiğini dile getirdi. Prof. Dr. Erciyeş, "Teknoloji bilimin önüne geçti ama teknolojiyi de en çok kullanan bilim adamları mühendisler. Bu nedenle bir mühendisin, mesleğinin felsefesine de hakim olması gerekiyor. Hızla gelişen dünyada teknik adamların yönetici olma zamanı geldi, ancak bu kişilerin küresel ısınmaya karşı duyarlılık gibi konularda çok hassas olmaları gerekiyor. Bu başarılabilirse, kaliteli düşünen, teknolojiden anlayan mühendisler faydalı işlere imza atacaklar" dedi.
Toplantıya, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasemin Topaloğlu ve Prof. Dr. Kambiz Ramyar, Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güneş, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Özerdem, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Tunalı, İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Bayram Ali Su katıldı. Dekanlar, değişen dünya ile birlikte mühendislik fakültesi eğitim-öğretim sistemlerinin de yenilenmesi gerekliliği noktasında bir araya geldi. İzmir'deki mühendislik fakültelerinin ortak projeler gerçekleştirmesinin ve olanaklarının paylaşmasının faydalı olacağı kararında birleşen dekanlar, ortak doktora programlarının da uygulanabileceğini bildirdiler.