"Erciyes projesi, Türkiye'nin medarı iftiharı olacak"

Türkiye Turizm Yatırımcıları (TYD) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve turizm işletmecisi Oya Narin, Erciyes Master Planı'nın önemine işaret ederek, "Erci

Türkiye Turizm Yatırımcıları (TYD) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve turizm işletmecisi Oya Narin, Erciyes Master Planı'nın önemine işaret ederek, "Erciyes projesi, Türkiye'nin medarı iftiharı olacak yatırım." dedi.

Kayserili hayırsever işadamı ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, sendika yönetim kurulu üyeleriyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Halit Narin'in turizm işletmecisi ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan kızı Oya Narin de hazır bulundu.

Daha çok Kayseri'deki gelişim, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin konuşulduğu ziyarette Halit Narin ve kızı Oya Narin'in Başkan Özhaseki için sarf ettikleri sözler damgasını vurdu. Başkan Özhaseki'nin günün 20 saati çalıştığını söyleyen Halit Narin, kalan 4 saatte de işini düşündüğünü belirterek, "Kayseri'nin belediye başkanı çalışkan olur. Çalışmayan adamın Kayseri'de işi olamaz. Geçmişten beri birbirini takip eden başarılı belediye başkanları olmuştur şehrimizde. Bunların başında da Başkan Özhaseki geliyor. Şehre önderlik yapıyor. Erciyes projesi de şimdi üzerinde önemle durduğu büyük bir proje. Kayseri'ye çok şey katacağına inanıyorum." dedi.

ERCİYES'E CUMHURBAŞKANI KÖŞKÜ ÖNERİSİ

Oya Narin de, Başkan Özhaseki'nin geliştirdiği Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin, Türkiye'nin medarı iftiharı olacak bir yatırım olduğunu vurguladı. Narin, "Bu sabah Erciyes'e çıktım ve oradaki çalışmaları yakından gördüm. Turizmci arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde tekrar gelip yatırım konusunu konuşacağız. Dünyada şu anda böyle kayak ve kış sporları yatırımı yok. Ben bir turizmci olarak böylesine çaplı bir proje görmedim. Çalışmaları görünce bir turizmci olarak çok heyecanlandım. Erciyes Projesi, tek kelimeyle muazzam bir proje. Türkiye'nin dünya turizminde medarı iftiharı olacak bir proje. Kayseri-Erciyes-Kapadokya üçgeninde geliştirilecek bir konsept çok turist çekecektir. Bir de buraya Cumhurbaşkanlığı'nın bir köşkü veya çalışma ofisi yaptırılabilirse çok daha bir anlam ve önem kazanır. Dünyanın değişik yerlerinde devlet büyüklerinin gelip gittiği, çalışma yaptığı yerler ilgi çekiyor. Böyle bir şey olursa Erciyes Dağı için ayrıca bir güzellik olur." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de ziyarette, Kayseri'nin yakaladığı gelişim ivmesinden bahsederek, "Şehir olarak iyi bir noktaya geldik. Şimdi daha ileriye götürecek projelerin peşindeyiz. Bunların başında da Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi geliyor. Bu projenin altyapı, telesiyej ve teleferik inşaatlarına başladık. Sosyal tesis ve otelleri ise yap-işlet modeli ile yaptırmak istiyoruz. Türkiye'de şu anda böyle büyük bir kayak merkezi yok. İnşallah şehrimize maddi manevi çok büyük katkılar sağlayacak." diye bilgi verdi.