Bakkallar süpermarketlere karşı kendilerini koruyacak proje hazırladı

Adapazarı Bakkalcılar Odası, bakkalları süpermarketlere karşı koruyacak ve güçlendirecek bir proje hazırladı. Proje TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi

Adapazarı Bakkalcılar Odası, bakkalları süpermarketlere karşı koruyacak ve güçlendirecek bir proje hazırladı. Proje TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya milletvekili Hasan Ali Çelik'e sunuldu.

Bakkal esnafının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde (SESOB) yapıldı. SESOB Başkanı Hasan Alişan ve baçı illerin bakkal odası başkanlarının katıldığı toplantıda Adapazarı Bakkallar Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, bakkalları rahatlatacak, süpermarketlere karşı güçlendirecek, 'Bakkalları Koruma ve Kalkındırma Projesi(BAKKOP)' hazırladıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde detaylarını kamuoyu ile paylaşacakları proje konusunda kısa bir bilgi veren Akdardağan, "Proje ile bakkalların fiziksel çalışma koşullarının düzeltilmesine katkı sağlamak ve geliştirmek, bakkalların gelir seviyelerini arttırarak, büyük süpermarketlere karşı bakkal ve küçük marketleri korumak hedefindeyiz." dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya milletvekili Hasan Ali Çelik, BAKKOP projesini çok beğendiğini ve Türkiye'ye örnek olabileceğini söyledi. Çelik, "Ben sizlere destek vermeye hazırım." dedi.