Kırşehir, Jeotermalli Seracılığa 400 Bin Tl İle Başlıyor

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kültür Bakanlığından ayrılan ödenek hakkında bilgiler vererek, "Kırşehir'e turizm sektöründe kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından toplam 500 bin TL ödenek çıkartıldı" dedi

Kırşehir, Jeotermalli Seracılığa 400 Bin Tl İle Başlıyor
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kültür Bakanlığından ayrılan ödenek hakkında bilgiler vererek, "Kırşehir'e turizm sektöründe kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından toplam 500 bin TL ödenek çıkartıldı" dedi.
Kırşehir'deki çalışmalarını aralıksız sürdüren Milletvekili Arslan, son olarak da Kırşehir'e turizm sektöründe kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından toplam 500 bin TL ödenek çıkartıldığını söyledi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, Kırşehir'e hizmetin hiç durmadan devam ettiğini hatırlatarak, "Karakurt Jeotermal Turzim sahasına seracılıkta kullanılmak üzere büyük bir kuyuya ihtiyaç vardır. İstenilen su miktarının elde edilebilmesi için gerekirse ikinci bir kuyu çalışması da yapılacaktır. Bu kuyu İller Bankası tarafından açılacak ve bunun içinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan 400 bin TL ödenek çıkarttırdım. O bölgede seracılık sektörünün kazanılması ve yaygınlaşması düşüncesindeyim. Seracılık tarım alanında bu bölgeyi ekonomik alanda geliştirmek en büyük hedefimdir" diye konuştu.
Aynı zamanda Dulkadirli Yer Altı Şehri'nin ihtiyacı olan çevre düzenlemesi içinde 50 bin TL ödeneği Kültür ve Turzim Bakanlığından, Dulkadirli Belediyesi'ne verilmek üzere Kırşehir Valiliği emrine çıkartıldığını vurgulayan Arslan, "Son olarak yine Kültür Bakanlığından Kaman İlçesinde bulunan İnlidağ Mağarası yol yapımı için oraya da 50 bin TL ödenek çıkartılarak ulaşım sorununu da çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.