Fatih Altaylı, bugün NTV'de Ruşen Çakır'ın konuğuydu

Fatih Altaylı, Bekir Coşkun'un Habertürk'ten çıkarılmasından sonra ilk kez NTV'de Yazı İşleri'ne konuştu...

Fatih Altaylı, bugün NTV'de  Ruşen Çakır'ın konuğuydu
Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bugün NTV Yazı İşleri’nde Ruşen Çakır’ın konuğuydu.

Çakır önce Başbakan Erdoğan’ın Cumartesi günü gazetelerin yayın yönetmenleri ve televizyon kanallarının medya grup başkalarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıyı sordu. Altaylı bu konuda dün köşesinde kaleme aldığı “Kahvaltı” başlıklı yazısında ile getirdiği görüşlerini tekrarladı.

Toplantıda Kenan Tekdağ’ın yaptığı açıklamayı hatırlatan Ruşen Çakır, Bekir Coşkun’un Habertürk’teki yazılarına son verilmesi konusunu sordu. Altaylı bu konuda şunları söyledi:


Bu konuda Turgay Ciner de bir açıklama yaptı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e. Çelik beni de aradı "Niye Bekir Coşkun’un işine son verdiniz?" diye. Ben dedim ki "Benimle alakası yok". Patronun bu konuda bir düşüncesi vardı. Yazı şeklinin, üslubunun Habertürk’ün objektif tavrına uymadığını söyledi. Ben de zaman zaman başka yazarların da benzer şekilde yazdığını, hatta benim de zaman zaman böyle yazılarımın olduğunu söyledim. Ama sonuçta patronun dediği oldu. Bu konuda yaklaşık 10 gün süren bir şey oldu. Sonuç olarak patron olarak son sözü Turgay Ciner söyledi.

Ben defalarca sordum Turgay Ciner’e baskı olup olmadığını. Bana, “Kimse baskı yapmadı, baskı olsa ben tam tersi bir şekilde davranırdım” dedi.
Bekir Coşkun benim Babıali’de en sevdiğim 5-10 kişiden biridir. Daha yeni Cunda Adası’nda onunla görüştüm. Adam gibi adamdır. Ben kendi adıma kayıp olduğunu düşünüyorum.
Bekir Coşkun’un yazmayı bırakacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:
Valla şimdilik bu meyli var. Medyanın bu halinden memnun değil. Hürriyet’ten ayrılması malum. … Emir Çölaşan’dan sonra istifa etmedi, dayandı ama sonunda ayrılmak zorunda kaldı.