Cbü Demirci Eğitim Fakültesi Akademik Yılı Başladı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi, düzenlenen törenle 2010- 2011 yılı eğitim öğretim yılına başladı.

Cbü Demirci Eğitim Fakültesi Akademik Yılı Başladı
Üniversite kampüsünde düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin ve eşi Sıla Sezgin, Belediye Başkanı İhsan Temel, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, kurum amirleri ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayan törende Prof. Dr. Yüksel Abalı bir konuşma yaptı. Eğitim ve öğretim etkinliklerinin yanı sıra öz veriyle gerçekleştirdikleri bilimsel araştırma ve onur duyulacak bir eğitim fakültesi inşa etme çabası içerisinde olduklarını belirten Abalı, "Bilimsel rekabetteki başarınız her zaman dünya rekatüründe takdirle izlenecektir. Sevgili öğrenciler, başarılarınızla takdir ediyor, Celal Bayar Üniversitesi'ni seçtiğiniz için teşekkür ediyoruz. Burada dostluk, kardeşlik, birlikte yaşama, hayalleri gerçeğe dönüştürme ve gün geçtikçe artan bir sevgiyle karşılaşacaksınız. diye konuştu. İnsana yapılan en pahalı ve en uzun yatırım olan eğitim sürecinde, CBÜ'ye büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Abalı, "Üniversiteler, bir ülkeyi geleceğe hazırlayan, uygarlık yarışının itici gücü olma görevini yerine getiren vazgeçilmez kurumlardır." dedi.
Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, "Eğitim Fakültemiz yurdumuzun en ücra köşesinde Türkiye'de yansımasını sağladığı önemli bir kurumdur. Yıllardır genç öğretmenler mezun oldu. Yaklaşık sekiz dokuz bin Demirci eğitimli öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğinde önemli görevler üstlendiler. Bu önemlidir. Anadolu'nun ücra köşesinde eğitim fakültesinin olması aslında çok anlamlıdır. Genç öğretmen adayları böyle ücra yerlerde eğitim aldıktan sonra yine Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez yerlerine eğitim hizmetini götürerek orda bir köy var uzakta gitmesekte görmesekte o köy bizim köyümüz sloganını değiştirerek o köylere giderek eğitim hizmetini yurdun her tarafında kutsal görevi götürmüşlerdir." diye konuştu. Türkiye'nin en önemli bütçe kaynaklarını eğitime ayırdığını belirten Kaymakam Yalçın Sezgin, "Devletimiz eğitim adına her türlü desteği sağlamaktadır. Kaynaklarının büyük bir bölümünü eğitime harcama özverisi gösteren devletimiz elbetteki gençlerinin çağın gerektiği bilgiyle donatılmasını istiyor. Onlardan gelecekte daha iyi hizmet bekliyor. Bu noktada da gençlerimiz buradaki eğitimini çok iyi değerlendirmesi ülkemizin geleceği açısında da oldukça önemlidir." Demirci haklının eğitime çok önem verdiklerine de değinen Kaymakam Sezgin, Demirci halkı bu okulların daha da büyümesi için her türlü fedakarlığı hazırlanmış. Buraya gelen gençleri bağrına basmış. Onların Demirci ile ilgili anılarını Demirci'den gittikten sonra da Demirci'yi unutmamaları burada ki güzel anılarının geçtiği için her türlü özveriyi kullanmıştır." dedi.
Tören daha sonra fakülteyi yeni kazan öğrenciler adına Emine Gümüş ve 2009-2010 öğretim yılı mezunları adına Erdem Taştekin konuşması ile devam etti. Ardından Fakülte'de en çok yayın yapan Yard. Doç.Dr. Fatma Şaşmaz Ören ile en güler yüzlü personel seçilen Hülya Gülmez'e Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı tarafından çeyrek altın verildi. 2009- 2010 öğretim yılında fakülte programlarına ilk sırada giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından hediyeler takdim edildi. Tören Doç. Dr. Tuncer Taşkın'ın ilk derse başlamasıyla sona erdi.