Urla'daki yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Urla ilçesinde iki ayrı bölgede başlayan ve yerleşim alanlarına kadar sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Korku içinde evlerini boşaltarak

İzmir'in Urla ilçesinde iki ayrı bölgede başlayan ve yerleşim alanlarına kadar sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Korku içinde evlerini boşaltarak söndürme çalışmalarına yardım eden vatandaşlar yangının söndürülmesiyle rahat bir nefes aldı. Toplam 12 hektar alanın zarar gördüğü yangında söndürme çalışmaları sürüyor.

Urla ilçesinde Zeytinalanı Şahintepesi mevkii ile Seferköy Kekliktepe mevkiinde ormanlık ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgelerde başlayan iki ayrı yangın paniğe yol açtı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Evlerini boşaltan halk korku dolu anlar yaşadı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Urla Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 6 helikopter, 3 uçak ve 50'ye yakın yer ekibi söndürme çalışmalarına katıldı.

Yerleşim alanlarınada kısmen sıçrayan yangında polis ekipleri, evlerin boşaltılması yönünde anons yaptı. Dumanların yoğun etkisine maruz kalan vatandaşlar panik içinde bulundukları yerlerden uzaklaştı. Bazı vatandaşlar ise evlerinin önündeki otluk alanları ve zeytin ağaçlarını tedbiren hortumlarla ıslattı. Polis ekipleri dumandan etkilenmemeleri için vatandaşlara maske dağıttı.

Lodosun etkisiyle hızla ilerleyen her iki yangın, havadan ve karadan yapılan uzun çalışmalan sonucu kontrol altına alındı. Zeytinalanı mevkisindeki yangında, 2 hektar orman alanı ile 2 hektar zeytin ağaçlarıyla kaplı alanın alevlerden etkilendiği, orman alanı içerisindeki Ormancılık Araştırma Enstitüsünün çevresindeki ağaçların da yandığı bildirildi. Seferköy'de çıkan yangında ise çiftlik evi, villa, site gibi özel mülkiyetteki bahçeler ile zeytin ağaçlarıyla kaplı toplam 8 hektar alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Öte yandan alevler eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Seferköy'deki villasının önüne kadar ilerledi. Rüzgarın etkisini devam ettirmesi nedeniyle ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.