Gaziantep sofrası, 70 bin kişiye ev sahipliği yaptı

İstanbul Gaziantepliler Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinin 10'uncusu Kadıköy'de yapıldı. Geçtiğimiz yı

İstanbul Gaziantepliler Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinin 10'uncusu Kadıköy'de yapıldı. Geçtiğimiz yıl 60 bin kişinin katıldığı şenliğe bu yıl yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Gaziantep'in en tanınmış restoranlarının, tatlıcılarının ve kuru gıda firmalarının da katıldığı şenlikte ziyaretçiler için 100 bin porsiyon yemek hazırlandı.

Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda düzenlenen Şenliğe Gaziantep Eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Gaziantep Milletvekilleri ve Gaziantepli işadamları, Gaziantep, İslahiye ve Nizip dernekleri katıldı. Gaziantep'in dünyaca meşhur içli köfte, mumbar, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, ali nazik gibi yemeklerinin görücüye çıktığı şenlikte, folklor gösterileri, Türk sanat müziği ve halk müziği konseri verildi.

Açılışta konuşan İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Necati Göksü, geçen yıl etkinliğe 60 bin kişinin katıldığını belirterek, "Gaziantepliler gittikleri yerlere sadece kebap dumanlarını götürmezler, geleneklerini, göreneklerini, kültürlerini, zenginliklerini ve ticari becerilerini de götürürler. Gaziantep'ten çıkan iş adamları nereye giderse gitsin doğup büyüdükleri şehri unutmamıştır. Çalışkanlık, vefa ve kültürel zenginliklerimiz bizi hep başarıya götürmüştür. Türkiye'nin geleceği için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edelim." dedi.

Gaziantep'in yemek kültürünü davetlilere Seyidoğlu Helva Reçel, Sahan restoran, Sanpa restoran, Çanak restoran, Otoman Restoran, Gaziantepli Kardeşler Baklava, Akşam Simidi, Bilgeoğlu Baklavaları, Kanaat Biber, İslahiye Baharat, Perihan Abla, Kora gıda başta olmak üzere 20'ye yakın firma yansıttı. Gaziantep sofrasından özgün yemekler sunan çok sayıda lokantanın stantları önünde uzun kuyruklar oluştu. Şenlikte, yemek çeşitleri dışında baharat, tatlı, içecek, kuruyemiş gibi ürünlerin yer aldığı stantlar da ziyaretçilerin ilgisini çekti.