ABD'li zenginlerin serveti 100 milyar dolar arttı

Son 17 yıldır ABD'nin en zengin ismi seçilen bilişim devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bu yıl da unv...


Son 17 yıldır ABD'nin en zengin ismi seçilen bilişim devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bu yıl da unvanını korudu.
Ekonomi dergisi Forbes'un hazırladığı "En Zengin 400 ABD'li" listesinde yine birinci sıraya yerleşen Gates, geçen yıla göre servetini 4 milyar dolar artırarak 54 milyar dolara çıkardı. Gates'in ardından ikinci sırayı servetini 5 milyar dolar artırarak 45 milyar dolara çıkaran yatırımcı Warren Buffet, üçüncü sırayı ise 27 milyar dolar değerindeki servetiyle bilişim şirketi Oracle'ın kurucusu Larry Ellison aldı. Listenin dördüncü sırasındaki perakende devi Wal-Mart'ın varisi Christy Walton servetini, bu yıl 24 milyar dolara çıkarırken, enerji ve sanayi devi Koch Industries'in sahibi Koch kardeşler de 21.5'er milyar dolarlık servetleriyle beşinci ve altıncı sırayı aldı.

Mark Zuckerberg, Steve Jobs'u solladı
Forbes 400'de yer alanların toplam serveti bu yıl 100 milyar dolar artarak 1.27 trilyon dolardan 1.37 trilyon dolara çıktı. En zengin 400 ABD'li listesine giren 217 isim, geçen yıla göre servetini artırdı. 84 milyarderin serveti ise geçen yıla göre azaldı. 2009 yılındaki listede ise, krizin etkisiyle 314 milyarderin serveti bir önceki yıla göre azalma göstermişti. Forbes'un listesinde 2 milyar dolarlık servetini 6.4 milyar dolara çıkaran Facebook kurucusu Mark Zuckerberg 35'inci sırada yer aldı. Zuckerberg, 6.1 milyar dolar servetiyle listede 42. olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs'u da solladı. Öte yandan dün Zuckerberg'in New Jersey'deki devlet okullarını iyileştirmek için 100 milyon dolar bağışlayacağı duyuruldu. Facebook kurucularından 26 yaşındaki Dustin Moskovitz de 1. 4 milyar dolar servetle Forbes listesinin en genç milyarderi oldu.
Listenin en yaşlı ismi ise 2.4 milyar dolar servetiyle 95 yaşındaki David Rockefeller Sr. oldu. Forbus'un listesinde 42 kadın milyarder yer aldı. Listenin en zengin kadını, 12.5 milyar dolar değerindeki serveti ile 19'uncu sıradaki Anne Cox Chambers oldu.