Deprem TIR'ı Fethiye'ye geliyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Kandilli Rasathanesi iş birliğiyle oluşturulan 'Fay Hatları TIR'ı' Batı Anadolu'daki turuna devam ediyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Kandilli Rasathanesi iş birliğiyle oluşturulan 'Fay Hatları TIR'ı' Batı Anadolu'daki turuna devam ediyor.

Fay Hatları TIR'ı, önümüzdeki günlerde ülkenin batı bölgelerinde ve birinci derece deprem kuşağında olan Fethiye'de depremle ilgili eğitim verecek.

Fethiye'de, 1957 yılında meydana gelen depremle sarsılan ilçede, insanların deprem bilincini artırmak için çalışmalar yapılıyor. Özellikle genç kuşağın depremle ilgili bilinçlenmesi için çalışan Fethiye Belediyesi, özellikle genç kuşakların depremi yaşayarak öğrenmeleri için deprem TIR'ını yeniden getiriyor.

DASK, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle 'Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ı Fethiye'ye geliyor.

Türkiye genelinde 10 il ve 14 ilçeyi ziyaret edecek TIR hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Afet Yönetim Merkezi Müdürü Sadi Çidem, Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ının 9 Kasım'da ilçede olacağını kaydetti.

Fethiye Belediyesi olarak 2008 yılında ilk defa Fethiye'ye getirilen TIR'ın olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu ifade eden Çidem, insanların 1 hafta boyunca sanal depremi yaşadığını belirtti. Çidem, 9 Kasım 2010 tarihinde Fethiye'ye gelecek olan TIR'ın, önce teorik eğitim vereceğini, ardından da Fethiye Evi önünde sanal deprem yaşanacağını açıkladı.

Sadi Çiğdem, "TIR'ın içinde gerek mutfak gerekse yatak odasında insanlar depreme yakalanacak. Birebir deprem anının sanal olarak yaşatılacağı Deprem TIR'ı ücretsiz olacak. Gelenler deprem anında paniğe kapılmadan neler yapacaklarını görecekler. Özellikle deprem yaşamamış olan genç neslin, deprem anının nasıl olduğunu görmesi açısından bu TIR çok önemli." dedi.