CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş: Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı beklentilere cevap vermiyor

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı'nın Giresun'un beklentilerine cevap vermediği savundu.

Gezmiş, yaptığı yazıl

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı'nın Giresun'un beklentilerine cevap vermediği savundu.

Gezmiş, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı'nın onaylandığını hatırlatarak, planda Trabzon ve Rize'nin önceliklerinin dikkate alındığını, Giresun'un ise teğet geçildiğini iddia etti.

Gezmiş, "Giresun için yaşamsal önem arz eden OR-Gİ'den söz edilmeyen planda, adamız görmezden gelinmiş, pek çok tarihi ve turistik değerimiz de ya yanlış yazılmış ya da yok sayılarak yer verilmemiştir. Bu plan, iktidar milletvekillerinin Giresun'a bakışının göstergesi, Giresun'la hiç ilgilenmediklerinin kanıtıdır." dedi.

Gezmiş, ciddiyetten uzak olan ve doğru bilgileri içermeyen bu planın, ili pek çok alanda mağdur ettiğini ifade etti. Gezmiş, şöyle dedi:

"En önemlisi de bu plan, ilimizin gelişip kalkınması için başvurulacak olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hibe programlarına, Devlet Planlama Teşkilatı'nın yatırım programlarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı teşviklerine, AB'nin hibelerine kriter oluşturacaktır. Başvurularımız, bu veriler dikkate alınarak değerlendirilecektir. Durum böyle olunca da Giresun'un beklentilerinin karşılık bulması zor görünmektedir. Yaşanan bu üzücü gelişmeler bizlere, Giresun'un AK Parti nezdinde sahipsiz olduğunu bir kez daha göstermiştir."

Gezmiş, Giresunlu'nun oyunu alarak, Giresunlu'ya hizmet etmek adına Ankara'ya giden AK Partili milletvekillerinin hizmet yerine eziyet ettiklerini öne sürerek, şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz haftalarda bu planı, bölgede işsizliği önlemek için bir çözüm önerisi gibi sunan AK Parti milletvekilleri Giresun'la dalga mı geçmektedir? Şimdi tüm Giresunlulara düşen görev, Giresun'un ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde önemli rol oynayacak olan bu planın doğrusunun hayata geçirilmesini sağlamak, AK Parti'ye de bu haksızlığın hesabını sormaktır."