Şehitkamil Belediyesi öğrencilere 15 bin çanta dağıttı

Gaziantep merkez Şehitkâmil Belediyesi, ilçe genelinde bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yaptı. Bu kapsamda okulun

Gaziantep merkez Şehitkâmil Belediyesi, ilçe genelinde bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yaptı. Bu kapsamda okulun ilk günü Göllüce Mahallesi'nde bulunan Ömer Güzel İlköğretim Okulu öğrencilerine çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Yardım programında konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 2010–2011 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. Eğitimin, insanın doğumundan ölümüne kadar devam ettiğini kaydeden Kamçı, eğitimde yerel yönetimlerin ve hayırseverlerin desteğinin önemine dikkat çekti.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da belediye olarak 'Sosyal Destek Projesi' kapsamında İl Özel İdaresi ile birlikte eğitime destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Fadıloğlu, belediye olarak bu yıl ilçe genelindeki 116 okulda toplam 15 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapacaklarını belirtti. Fadıloğlu, çanta ve kırtasiye yardımlarının köy okullarında tamamlandığını belirterek, ilçe merkezindeki oluklarda ise dağıtımların devam ettiğini ifade etti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise eğitim ve öğretimin başarısı için yerel yönetimlerin desteğinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Ömer Güzel İlköğretim Okulu'nda 200 öğrenciye çanta ve kırtasiye dağıtımı yapıldı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.