KOBİDER Başkanı Özgenç: Halkı ihanetle suçlayanlar, halka olan kin ve nefretlerini dışa vuruyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçlamasına tepkiler sü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçlamasına tepkiler sürüyor. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER ) Başkanı Nurettin Özgenç, halkı 'gaflet ve dalalet' içinde olmakla suçlayanların, bu tahammülsüz davranışları ile halka karşı olan kin ve nefretlerini dışa vurduklarını belirtti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, "12 Eylül tarihinde anayasal değişiklik paketinin oylanması için yapılan referandumda 'evet' oyu veren toplumun yüzde 58 oranındaki çoğunluğunu 'gaflet ve dalalet' içinde olmakla suçlayanlar, esasen bu tahammülsüz davranışları ile halka karşı olan kin ve nefretlerini dışa vurmaktadırlar." dedi.

Referandumda 'evet' diyenlerin ülkeye tarifi imkânsız iyilikte bulunduğunu kaydeden Özgenç, şöyle devam etti: "Çünkü statükocu anlayış ile değil ülkenin diğer devletler ile her alanda yarışabilmelerinin önü açılması için bilinçli bir şekilde 'evet' oyu kullandılar. 'Hayır' diyenler de kendilerince haklı gördükleri gerekçeler ile özgür iradelerini sandığa yansıttılar. Ve böylece demokratik bir halkoylaması yapıldı. Bunun da sonuçlarını herkes kabul etmeli. Bize göre, anayasa değişikliği için 'hayır' oyu kullananlar da, 'evet' diyenler kadar vatanını, milletini ve bayrağını seven, bu ülkeye ihanet etmeyi düşünmeyen kişiler olduğu kanaatindeyim."

Atatürk'ün özgürlükçü düşüncesine aykırı hareket ederek, halkı küçümseyerek ve vatan hainliği ile suçlayan dernek yetkililerinin yaptığı açıklamanın en hafif ifadeyle talihsizlik olduğuna vurgu yapan Özgenç, "Vatandaşın tercihine saygı duyulması gerekirken hala daha halkı küçümseyen, kendi oyunun dağdaki çabanın oyu ile aynı olmadığını ifade ederek seçkin olduğunu zannedenler ve entelektüel geçinen bir takım kişilerin halkı bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam nitelemesi ile yaşadığı ülkenin vatandaşlarını aşağılamaları ise dar görüşlü, kendini beğenmiş ve statüko yanlısı olduklarını göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Özgenç, referandum sonucunun kendilerinin lehine olmadığı için hazmetmekte zorlanan bu kesimlerin, halkı bir şey bilmez, kendilerini ise çok şey biliyor zannettiğini ifade etti.

Artık halkın onların bahsettiği gibi bilinçsizce oy kullanmadığının altını çizen Özgenç, "Onlar istese de istemese de, hazmetse de hazmedemese de bu halk yönlendirilmekten hoşlanmadığını ve Atatürk'ün 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' sözünün hayat bulması için sandıkta tercihini yapmıştır. Bize göre, referandumun kaybedeni yok. Kazanan ise Türkiye demokrasisi olmuştur. Birtakım insanlarının düzeninin eskisi gibi işlemeyeceğinden olsa gerek, halkın kafası karıştırılmak isteniyor ama bu yapılanlar beyhude çabalardır." ifadelerini kullandı.

Özgenç, "Referandumda yüzde 42'lik kesimin dışındakilerin gaflet, dalalet ve ihanet içinde olduğunu ileri süren, milli iradenin tercihini hazmedemeyerek halka ağır ithamlarda bulunan gözü dönmüş ve tahammülsüzlüğünü pervazsızca açıklayan kişilere, Atatürk yaşasaydı 'Siz benim fikirlerimi, düşüncelerimi yansıtmadığınız gibi Cumhuriyetin ruhuna aykırı davranıyorsunuz ve böyle yapmakla adımı lekeliyorsunuz, çabuk derneğin adını değiştirin ve bir daha da adımı kullanmayın' derdi." açıklamasında bulundu.