İhsanoğlu, BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere New York'a geldi

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu, bir dizi ikili görüşme gerçekleştirmek ve toplantılara katılmak üzere bugün New

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu, bir dizi ikili görüşme gerçekleştirmek ve toplantılara katılmak üzere bugün New York'a geldi. İhsanoğlu'nun BM Genel Kurulu esnasında yapacağı görüşmeler ve toplantılarda İslam dünyasındaki bir çok konuyu tartışması bekleniyor.

İKT Genel Sekreterinin yoğun programında çok sayıda devlet başkanı ve dışişler bakanıyla ikili görüşmelerin yanı sıra, İKT-AB Troyka Toplantısı, Binyıl Kalkınma Hedefleri Zirvesi ile İKT üye ülkelerini ilgilendiren konularda Yüksek Düzeyli Toplantılar da bulunuyor. Toplantılarda üye ülkelerin meselelerinde daha etkili çözümler geliştirmek üzere çeşitli uluslararası örgütlerle yakın işbirliğine gidilmesi bekleniyor. İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu ayrıca Filistin, Irak, Somali, Keşmir, Bosna Hersek ve Sierra Leone gibi konulardaki temas grubu toplantılarını da gerçekleştirecek.

İslam Konferansı Teşkilatı'nın BM Daimi Temsilciliği'nin binası olan OIC Evi'nin de açılışını gerçekleştirecek olan İhsanoğlu, ABD Dış İlişkiler Konseyi (CFR) başta olmak üzere bir çok düşünce kuruluşu ve toplantılarda konuşmalar yapacak.

Amerika ziyaretinin ikinci bölümünde Chikago'ya geçecek olan İKT Genel Sekreteri, bölgedeki Müslüman azınlığın ve İKT himayesindeki İllinois İslam Üniversitesi'nin durumu hakkında görüşmelerde bulunacak. Ayrıca aynı üniversitede gerçekleştirilecek olan 'ABD'deki Müslümanların durumu' konulu konferansın açılış konuşmasını yapacak.

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantıları vesilesiyle İKT Üyesi Ülkeler Dışişleri Bakanları yıllık koordinasyon toplantısı 24 Eylül'de gerçekleştirilecek.