Alzheimer, uzmanlar tarafından masaya yatırılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde, yaşlılık döneminde ortaya çıkan ve kişinin önemli sosyal kopuşlar yaşamasına neden olan Alzheimer Ha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde, yaşlılık döneminde ortaya çıkan ve kişinin önemli sosyal kopuşlar yaşamasına neden olan Alzheimer Hastalığı (unutkanlık), uzmanlar tarafından masaya yatırılıyor.

Türkiye'de yaklaşık 400 bin Alzheimer hastası bulunuyor. 21 Eylül Alzheimer Günü'nde hastalık İstanbul'da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde tartışılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 21 Eylül Alzheimer Günü'nde konunun uzmanlarını bir araya getiriyor. Uzmanlar 'Alzheimer hastası ile beraber yaşamak', 'Hasta yakınlarına öneriler ve STK çalışmaları' hakkında bilgi verecek. Türkiye'de en fazla sayıda Alzheimerlinin bir arada yaşadığı yer olan Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nden uzmanların da katılacağı sempozyumda Alzheimer Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Işın Baran Kulaksızoğlu, Alzheimer Vakfı Huzurevi Yöneticisi Aynur Gökkaya da konuşma yapacak.

Çağımızın önemli sağlık sorunlarından olan Alzheimer Hastalığı, özellikle büyükşehirlerde yaşlılar için çekilmez oluyor. Hastalığa yakalandıktan sonra çevresine olan ilgisi zamanla kaybolan yaşlılar, sosyal hayattan kendisini dışlıyor. Zamanının çoğunu evinde ve yatağında geçiriyor. Alzheimer hastalarının evine ve yatağına bağımlı olarak yaşam sürmesi, hastanın bakımını üstlenen kişilerde de ciddi tıbbi ve psikolojik sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.