Penguen gibi yürüyen tavukları Kırıkkale Üniversitesi inceledi

Kırıkkale'nin Dağevi Köyü'nde penguen gibi yürüyen tavukları, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim görevlileri inceledi.

Öğretim ü

Kırıkkale'nin Dağevi Köyü'nde penguen gibi yürüyen tavukları, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim görevlileri inceledi.

Öğretim üyeleri, tavukların yürüyüşünü kontrol ettiler, kilosunu ölçtüler ve röntgenini çektiler, daha fazla yaşaması için antibiyotik içirdiler. Penguen tavukları merak eden vatandaşlar, tavukları görmeye gelirken, birbirinden hiç ayrılmayan tavuklar, yemlerini ve sularını birlikte yiyor.

Köylerde yaşayan tavukların aşı vurulmadan bakıldığını açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkal Gazyağcı, tavuklar aşısız kalınca birçok hastalıklarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Aşısız tavukların her zaman ölüme hazır olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gazyağcı, "Aşısız tavuklar gelen hastalıklara çok zor dayanırlar. Birçoğu yaşamını yitirir. Ölmeyenlerin ise bacaklarında ve kanatlarında sinirsel hastalıklar baş gösterir. Bunun sonunda tavuklar da ördek veya penguen gibi yürümeye başlarlar." dedi.

Penguen tavukların ömürlerinin 2 yılı geçmediğini belirten Gazyağcı, "Türkiye genelinde penguen ve ördek şeklinde yürüyen tavuklara rastlanıyor. Fakat Kırıkkale'de ilk defa görüldü." şeklinde konuştu.

Dağevi Köyü'nde ikamet eden ve tavukların sahibi Ülfet (72) ve Fatma Köker (67) adlı köylüler, tavukların sıcaktan etkilenerek şekil değiştirdiklerine inanıyor.

İlk yumurtadan çıktıklarında normal bir şekilde dünyaya geldiklerini açıklayan Köker çifti, "Daha sonra tavuklarda değişim başladı. İlk olarak boyunlarını uzatarak yürümeye başladı. Ardından kanat çırpmaz oldular. Sonra da penguen gibi yürümeye başladılar." dedi.