İnternet andıcı soruşturmasında 4 general için talimat gönderildi

İnternet andıcı soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Korgeneraller İsmail Ha

İnternet andıcı soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ile Mehmet Eröz ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın ifadelerinin alınması için talimat gönderildi.

Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan bazı generaller henüz adliyeye gelmemişti. İstanbul dışında görevli olan bu generallerin ifadelerinin alınması için talimat yazıldı. Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ile Mehmet Eröz'ün ifadesi talimatla Ankara'da, Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın ise Diyarbakır'da alınacak. Talimatlar bugün gönderildi.

Savcı Öz tarafından yürütülen soruşturmada 19 kişi ifadeye çağrılmıştı. Eski 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade vermişti. Zanlılar savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Ancak Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 4 general sağlık raporu göndererek ifadeye gelmemişti.