Beydağ'ın Kurtuluşu İlk Günkü Coşkuyla Kutlandı

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler tören mangası, protokol ve öğrencilerin Beydağ çarşısındaki yürüyüşleri ile devam etti. Beydağ sokaklarında ilerleyen askerlere halk büyük ilgi gösterdi.
Tören alanındaki program Kaymakam Ali Cergibozan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Minaz ve Belediye Başkanı Vasfi Şentürk'ün halkın ve protokolün kurtuluş gününü kutlamalarıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın coşkuyla okunmasının ardından Belediye Başkanı Vasfi Şentürk günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 2 Eylül'ün Beydağ halkının en mutlu günü olduğunu belirten Şentürk; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ordusu ve Türk Milletinin büyük mücadelesi çok güç şartlar altında yurdumuzu düşmanlardan kurtarmış ve demokrasi mücadelesinden de başarı ile ayrılmıştır. Türk ulusunun azim ve iradesi ekonomik mücadeleden de galip ayrılmamızı sağlamıştır. Ulu Önder Atatürk'ün de söylediği gibi içeride ve dışarıda düşmanlarımız olacaktır. Bu itibarla Türk ulusu her zaman olduğundan daha fazla birlik ve beraberlik içinde tek kuvvet olmalıdır" diye konuştu.
Programa şiirlerle devam edildi. Cumhuriyet Lisesi'nden 11 Sosyal sınıfı öğrencisi Ayşegül Bardak "Atatürk Kurtuluş Savaşında" ve 10. sınıf öğrencisi Düriye Bakkal, "İzmir'in Kurtuluş Günü" adlı şiirleri ile töreni takip edenlerden büyük alkış aldı. Şiirlerin sonrasında Cumhuriyet Lisesi halk oyunları ekibi Ege yöresi halk oyunlarından oluşan bir gösteri sergiledi. Bu güzel gösterinin ardından İlkkurşun Efeleri de zeybek oyunları ile törene renk kattı. Gösteri esnasında Efeler sık sık havaya ateş ederek coşkuyu artırdı.
Beydağ çapında düzenlenen incir yarışmasında netice bir türlü belirlenemeyince tören geçişine geçildi. Beydağlılar Alaşehir'den gelen bandoyu ve tören mangasını ayakta alkışladı. Tören geçişinin ardından incir yarışmasının sonuçlarının açıklanması uzun süre beklendi. 34 üreticinin katıldığı yarışmada incirlerin birbirine yakın kalitede olması nedeniyle puanlar birbirine yakın oldu. Jürinin seçim yapmakta bir hayli zorlandığı yarışmada aynı puanı alan iki üreticiden birinci olanı Kaymakam Ali Cergibozan'ın çektiği kura belirledi.Birinci Yeşiltepe Köyü'nden İsmail Topal isimli üretici olurken ödülünü Kaymakam Cergibozan'ın elinden aldı. İkinci olan Eğridere Köyü'nden Arif Solak'a ödülünü Garnizon Komutanı Minaz verirken, üçüncü olan Eğridere Köyü'nden Özcan Demirli'ye de ödülünü Belediye Başkanı Şentürk takdim etti.
Ödül töreni ile tören alanındaki program sona erdi.