Eğitim-bir-sen'den Okul Boykotuna Tepki  Ankara

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çocukların bir hafta okula gönderilmemesinin onlara yapılacak en büyük haksızlık olduğunu bildirdi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çocukların bir hafta okula gönderilmemesinin onlara yapılacak en büyük haksızlık olduğunu bildirdi.
Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, KPSS'deki kopya iddiaları üzerine 30 bin öğretmenin atamasının ertelenmesinin, öğretmen ihtiyacı olan okullarda ciddi sıkıntılar oluşturacağını kaydetti.
Türkiye'de 149 bin öğretmen, 76 bin derslik ve 30 bin hizmetliye ihtiyaç olduğunu belirten Gündoğdu, atamaların 'KPSS ile ilgili soruşturmanın sonucu beklenmeden hemen yapılmalıdır' ifadesini kullandı.
Gündoğdu, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde öğretmen açığının fazla olduğunu, bu bölgelerde çalışan öğretmenlere ücret anlamında pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladı. 
Okullarda velilerden 'bağış' adı altında para toplanmasının da doğru olmadığını savunan Gündoğdu, bu durumun başta maddi durumu iyi olmayan veliler olmak üzere toplumda rahatsızlığa neden olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunun önüne geçmek için okullara belli bir bütçe ayırması gerektiğine işaret etti.
Gündoğdu, ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutulmasını, Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı ile ilgili yasal değişikliklerin bir an önce yapılmasını, memur ve yardımcı personel çocuklarının da 'parasız yatılı ve burslu' öğrenci olarak okutulması imkanı verilmesi gerektiğini belirtti.
Ahmet Gündoğdu, 'Çocuklarımızın bir hafta okula gönderilmemesi, onlara yapılacak en büyük haksızlıktır. Onların eğitimlerinden geri kalmalarının vebalı ağırdır. Bundan kimse siyasi rant devşirmeyi aklından geçirmesin ve hiç kimse siyasal atraksiyonlarına çocukları alet etmeye kalkışmasın' değerlendirmesinde bulundu.

18.09.2010 13:20:34